De ce apare refluxul acid?

Foto: DCMedical.ro
152

De cele mai multe ori, arsurile gastrice este afecțiunea care îi afectează pe mulți, sunt provocate de refluxul de acid din stomac. Printre cauzele care determină apariția arsurilor gastrice, se numără obezitatea, consumul de alimente grase și procesate, băuturile acidulate, cafeaua, alcoolul sau fumatul.

În cele mai multe cazuri, singura cale de a scăpa de arsurile gastrice este cutia cu medicamente anti-acide. Astfel, site-ul news18.com arată că există și alte metode, care țin de stilul de viață, pentru a scăpa de aceste probleme.

De ce apar aceste arsuri gastrice?

În contextul medical, refluxul de acid apare atunci când există o supraproducție de acid în stomac. Organismul secretă sucuri gastrice diferite ca să poată digera carnea şi proteinele animale, pâinea şi făinoasele, fiecare grup de alimente în parte. Când combinaţiile alimentare sunt rele, sucurile gastrice se neutralizează reciproc, iar mâncarea stă mai mult în stomac şi în intestinul subţire. Această problemă poate fi controlată cu ușurință prin unele modificări ale stilului de viață, astfel:

-Schimbați obiceiurile alimentare

Ideal ar fi să țineți un jurnal alimentar zilnic, pentru că astfel puteți vedea care sunt alimentele care acționează ca un declanșator pentru arsuri la stomac și reflux acid. În plus, nu vă întindeți în pat imediat după ce ați mâncat! Normal, ar trebui să existe un interval de trei ore între ora la care mâncăm și ora de culcare.

Băuturile care trebuie evitate

În cadrul acestei afecţiuni, cel mai rău lucru pe care-l pot face persoanele care suferă de arsuri la stomac este să consume băuturi carbogazoase. De asemenea, ar trebui să evite apa minerală. Băuturile carbogazoase reprezintă principalul factor de risc în cazul arsurilor stomacale.

-Schimbați modul în care dormiți

Pentru a scăpa de refluxul acid, experții spun că este bine ca, în timpul somnului, capul să fie mai sus decât picioarele. Pentru a face acest lucru, puteți folosi perne mai înalte.

-Începeți lupta cu kilogramele în plus

Dacă sunteți supraponderal, șansele de a suferi de reflux de acid și arsuri la stomac cresc simțitor. De aceea, este bine să țineți sub control greutatea. O dietă bine echilibrată și activitatea fizică vor ajuta în acest caz mai mult decât credeți.

-Lăsați țigările!

În majoritatea cazurilor, renunțarea la fumat reduce frecvența și severitatea refluxului acid. Ba chiar problema poate să dispară definitiv pentru că fumatul reduce cantitatea de salivă produsă. Acest lucru afectează în mod direct eficacitatea valvei care împiedică acidul din stomac să intre în esofag. Acesta este motivul pentru care fumătorii sunt mai predispuși la arsuri la stomac.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online