În afara Legislativului există şi alte partide cu o reprezentare importantă în teritoriu, în vederea alegerilor

34

George Simion a luat o decizie care cutremură întreaga clasă politică. El a dezvăluit ce are în plan, în perspectiva alegerilor următoare. Detaliile au fost date pe fondul unei declarații făcute de liderul AUR privind construirea unei coaliții politice.

Construirea unei alianțe a Opoziției

Astfel, George Simion, în urmă cu câteva zile a transmis un mesaj pe Facebook, cu privire la construirea unei alianțe a Opoziției care să ducă la înlăturarea de la putere a PSD-PNL. Acesta a vorbit despre planul pe care îl are pentru 2024 și a dezvăluit pe cine vede în locul lui Klaus Iohannis.

În viziunea sa, “Ca să scăpăm de partidul unic PSD- PNL ne trebuie un singur front unit, al tuturor românilor, indiferent de ideologie!”, a scris george Simion, vineri, pe pagina sa de socializare.

El a detaliat ce a vrut să spună prin această frază. Întrebat cu cine are de gând să pună bazele „frontului unit”, liderul AUR a explicat că intenționează să colaboreze cu „partidele din afara sistemului”.

Front unit, fără PSD, PNL și partidele lui Iohannis

Astfel, “Un front unit al partidelor din afara sistemului care a condus România timp de 32 de ani – PSD, PNL şi partidele lui Iohannis. În Parlament avem patru partide care l-au susținut şi îl susțin în continuare nemijlocit pe Klaus Iohannis – PSD, PNL, USR şi UDMR”, a declarat Simion, citat de Adevărul.

În ceea ce privește o apropiere de USR, liderul AUR a precizat că faptul că aceștia nu au semnat pentru suspendarea lui klaus Iohannis, înseamnă că sunt şi ei la brelocul preşedintelui şi au susţinut realegerea lui în funcție

George Simion vrea candidat unic la președinție

Pentru alegerile urmăroare, George Simion a mai transmis că îşi doreşte ca „frontul unit” să meargă cu un candidat unic la alegerile din 2024, „în funcţie de ce face coaliţia de guvernare”, dacă propun liste comune pentru tot pachetul de alegeri – parlamentare, locale, europarlamentare şi prezidenţiale.

“În măsura în care ei vor avea candidaţi comuni şi la alegerile locale, pentru că este clar că la parlamentare şi prezidenţiale şi-au împărţit deja până în 2028 funcţiile, şi blocul nostru comun, al partidelor, asociaţiilor civice şi personalităţilor cunoscute că nu au colaborat cu regimul în ultimii 32 de ani, va avea liste comune. În funcţie de ce face coaliţia de guvernare”, a mai punctat liderul AUR, conform sursei citate.

La nivelul Parlamentului, singurele partide de opoziţie sunt AUR şi USR, care adună împreună 120 de parlamentari. În afara Legislativului există şi alte partide cu o reprezentare importantă în teritoriu şi spre care Alianţa pentru Unirea Românilor ar putea să îşi îndrepte atenţia în vederea formării unei coaliţii de opoziţie la alegerile viitoare.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro