Klaus Iohannis: „Nu este niciun fel de catastrofă, coaliția funcționează”

Foto: rfi.ro
13

Președintele a vorbit despre discuțiile care au apărut cu privire la problemele din cadrul coaliției. Astfel, Klaus Iohannis a ținut să sublinieze că nu este „niciun fel de catastrofă”.

Astfel, Klaus Iohannia a subliniat că există „două partide mari”, respectiv PSD și PNL, în cadrul coaliției. În acest context, spune preşedintele, este „absolut natural” ca un politician să se profileze pe o temă sau alta.

Această declarație a președintelui a venit după ce acesta a fost întrebat despre neînţelegerile din coaliţie pe mai multe teme de interes.

În afirmaţiile sale, „Haideţi să lămurim problema cu aşa-zisele disensiuni. Sunt două partide mari, care formează o coaliţie. Amândouă încearcă să se profileze, este un lucru absolut natural în politică. Atunci, se întâmplă ca un politician dintr-o parte sau din cealaltă să se profileze pe o temă sau alta, înainte să se consulte cu partenerul de coaliţie. Asta nu este niciun fel de catastrofă. Ştiu că mediatic este senzaţional că a zis X despre Y nu ştiu ce. În realitate, coaliţia funcţionează, Guvernul funcţionează şi ştiţi cu toţii că lucrurile sunt bine gestionate”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele spune că nu trebuie să confundăm discursul politic și guvernarea

Din punct de vedere socio-politic, acesta a spus că nu trebuie să confundăm „discursul politic care de multe ori vine doar să profileze pe un politician” și „guvernarea care funcţionează chiar foarte bine”.

„Haideţi să nu confundăm discursul politic care de multe ori vine doar să profileze pe un politician şi guvernarea care funcţionează chiar foarte bine. Vedeţi că tot timpul există întâlniri ale coaliţiei, se discută problemele şi se rezolvă. Nota Bene: sunt de acord şi le rezolvă”, a spus Iohannis, întrebat cum vede disensiunile dintre PNL şi PSD”, a completat președintele.

În contextul de activitate, preşedintele Klaus Iohannis conduce delegaţia României care participă, marţi şi miercuri, la New York, la segmentul la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Vizita şefului statului în Statele Unite ale Americii va include şi o deplasare joi şi vineri la San Francisco.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la sesiunea din acest an preşedintele Klaus Iohannis va avea oportunitatea să vorbească despre modul în care se poziţionează ţara noastră în contextul războiului din Ucraina, dar şi despre alte probleme pecum securitatea energetică, cea alimentară sau accesul la educaţie.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata