Marcel Ciolacu: România are nevoie de un preşedinte de stânga

Foto: investenergy.ro
123

Liderul PSD Marcel Ciolacu a făcut marele anunț! Pe măsură ce se apropie anul 2024, atunci când vor avea loc alegeri prezidențiale în România, liderii politici sunt rezervați în ceea ce privește candidații pentru această funcție. În acest sens, preşedintele patidului PSD, Marcel Ciolacu a făcut marele anunţ.

Astfel, liderul Partidului Social Democrat (PSD) și președintele Camerei Deputaților, a declarat, luni, 16 ianuarie, că România are nevoie de un preşedinte de stânga care să conducă țara.

În afirmaţiile sale, „Cred cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga, un om care împărtăşeşte principiile, în primul rând, de stânga. Este nevoie de o schimbare după 20 de ani. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa această funcţie, cea mai înaltă funcţie din statul român.”, a declarat Marcel Ciolacu pentru România TV.

În plus, şeful PSD a adăugat că la următoarele alegeri prezidenţiale, partidul pe care îl reprezintă nu va veni neapărat cu un om politic.

„Când avem discuţia de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. De data aceasta PSD nu va veni neapărat cu un om politic, va veni în schimb cu un intelectual. Partidul va alege (candidatul la alegerile prezidenţiale – n.red.). Va exista o competiţie internă în care se va înscrie cine doreşte. Eu doresc să modific statutul astfel încât şi altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre candidatura Maiei Sandu la funcția de președinte

„Întotdeauna duceţi discuţia către anumite persoane. Vreau să vă reamintesc că şi în 2024 sunt alegeri şi pentru funcţia de preşedinte în Republica Moldova, şi mai devreme decât în România. Sunt unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi ai unificării României Mari.”, a afirmat Ciolacu, întrebat luni la România TV despre o posibilă susţinere de către PSD şi PNL a candidaturii actualului preşedinte al Republici Moldova şi la alegerile prezidenţiale din România din anul 2024.

În contextul socio-politic, „Avem o criză de securitate în zonă şi trebuie să fim foarte atenţi la un întreg context. Una e ceea ce ne dorim sau considerăm că e corect şi alta este realitatea. Este un scenariu de lucru. Nimeni nu o poate împiedica pe doamna Maia Sandu. Eu o susţin cât pot de mult pe doamna Maia Sandu prin perioada şi mai dificilă prin care trece Republica Moldova, dar, de asemenea, facem parte din familii politice diferite.”, a completat liderul PSD.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online