Militari ucraineni se află Marea Britanie, pentru a fi instruiți în utilizarea vehiculelor blindate

Foto: capital.ro
61

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson a transmis recent, că militarii ucraineni se află în țara sa, pentru a fi instruiți în utilizarea vehiculelor blindate. Acestea au fost furnizate de autoritățile britanice pentru a ajuta în respingerea forțelor ruse.

Boris Johnson spune că țara sa antrenează soldați ucraineni în utilizarea vehiculelor blindate

Premierul Boris Johnson a informat că autoritățile britanice îi instruiesc în momentul de față pe ucraineni în utilizarea apărării antiaeriene și a vehiculelor blindate, potrivit informațiilor transmise de BBC.

În precizările sale, „Pot spune că în prezent îi instruim pe ucraineni în Polonia în utilizarea apărării antiaeriene și în Marea Britanie pentru utilizarea vehiculelor blindate”, a declarat premierul britanic în fața jurnaliștilor care călătoresc cu el în timpul vizitei sale în India.

Câteva zeci de soldați ucraineni se află în prezent în Marea Britanie pentru instruire, a precizat secretarul de presă al lui Johnson. Trupele ucrainene au început să se antreneze cu vehicule donate de Marea Britanie în această lună.

În acest context, Marea Britanie furnizează Ucrainei un număr de 120 de vehicule blindate de patrulare, inclusiv Mastiff, care poate fi folosit ca vehicul de recunoaștere sau de patrulare. De asemenea, soldaților li se va arăta cum să folosească ambulanța Samaritan și vehiculele blindate de recunoaștere Sultan și Samson.

Vehicule de 13 tone care au nevoie de doar de trei persoane pentru a fi complet echipate

În ajutorul Ucrainei, premierul britanic Boris Johnson a declarat anterior că este pregătit să furnizeze Ucrainei vehicule blindate de înaltă tehnologie cu rachete antiaeriene montate pe ele pentru a doborî avioanele și elicopterele lui Vladimir Putin. Experții militari consideră că această tehnica militară furnizată de Marea Britanie va provoca daune considerabile forțelor aeriene rusești.

Concret, este vorba despre un număr de HVM-uri Stormer pentru a ajuta la încercarea de a curăța cerul de avioanele rusești. Aceste vehicule de 13 tone au nevoie doar de trei persoane pentru a fi complet echipate – un șofer, un comandant și un artilerist – ar putea fi încărcate în avioane de transport și trimise în Ucraina în câteva zile.

În acest sens, The Sun a informat că o delegație ucraineană a văzut armele în acțiune la Salisbury Plain. Acesta a adăugat că experții au salutat adăugarea Stormer la acest război, ceea ce înseamnă că este “cel mai bun kit” trimis de aliații ucrainenilor până acum.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata