Preşedintele Joe Biden intenţionează să ia legătura cu Vladimir Putin decât dacă acesta este interesat să pună capăt războiului

45

Președintele american a spus că nu are de gând să ia legătura cu Vladimir Putin decât dacă acesta este interesat să pună capăt războiului.

Totodată, Joe Biden a ținut să sublinieze că invazia din Ucraina ține de domeniul patologicului.

Recent, liderul de la Casa Albă a spus în timpul unei conferinţe de presă alături de preşedintele francez Emmanuel Macron că există o singură modalitate raţională de a pune capăt războiului din Ucraina: Vladimir Putin trebuie „să se retragă din ţară”.

Astfel, „Există o singură modalitate raţională de a pune capăt războiului din Ucraina, ca Putin să se retragă din ţară. Dar se pare că nu are de gând să facă acest lucru. Plăteşte un preţ foarte mare pentru că eşuează, dar el provoacă un carnaj incredibil,  asupra populaţiei civile din Ucraina. Bombardează grădiniţe, spitale, case de copii. Este dezgustător ceea ce face”, a declarat Joe Biden, conform informațiilor transmise de CNN.

Președintele american spune că agresiunea rusă a fost incredibil de brutală

Oficial, președintele american a subliniat că nu are de gând să-l contacteze pe Vladimir Putin, însă este „pregătit să vorbească dacă acesta este interesat să pună capăt războiului”.

Astfel, „Nu a făcut acest lucru. Dacă va fi cazul, în consultare cu prietenii mei francezi şi cu prietenii mei din NATO, voi fi bucuros să stau de vorbă cu Putin pentru a vedea ce vrea, ce are în minte. Între timp, cred că este absolut esenţial ceea ce a spus Emmanuel (n. red. Macron). Trebuie să sprijinim poporul ucrainean”, a completat Joe Biden.

Mai apoi, președintele american a ținut să sublinieze că agresiunea rusă din Ucraina a fost incredibil de brutală.

Concret, „Ştiam că Rusia aşa este, dar nu am anticipat că este atât de brutală cum a fost”, a mai spus preşedintele american.

În acest context, Biden a spus că reafirmă solidaritatea împotriva agresiunilor ruse și va continua să sprijine puternic pentru poporul ucrainean.

Aşadar, „Astăzi reafirmăm că vom rămâne solidari împotriva acestei brutalităţi. Vom continua acest sprijin puternic pentru poporul ucrainean în timp ce ei îşi apără casele, familiile, spitalele, creşele, suveranitatea, integritatea, împotriva agresiunii ruseşti. Vom lucra împreună pentru a trage Rusia la răspundere pentru acţiunile sale şi pentru a atenua impactul global al războiului lui Putin asupra restului lumii”, a completat Joe Biden.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro