Volodimir Zelenski: „Rusia va da socoteală pentru toate bunurile furate de la statul ucrainean şi de la companii”

51

În contextul judiciar, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat o victorie a Băncii de Economii de Stat a Ucrainei într-un proces început în anul 2015 împotriva Rusiei în legătură cu proprietățile confiscate din Crimeea.

În afirmaţiile sale, „Rusia va da socoteală pentru toate bunurile furate de la statul ucrainean şi de la companii”, a declarat acesta într-un clip postat de pagina sa de Facebook.

Din punct de vedere al războiului, preşedintele Zelenski a mai spus, de asemenea, că în regiunea Herson, patru polițiști au murit din cauza minelor rusești, printre care se numără și șeful poliției din regiunea Cherkasî, iar doctorii încearcă să le salveze viețile altor patru polițiști.

Acesta a adăugat că în regiunea Doneţk, armata rusă a desfăşurat un atac „foarte brutal şi indiscutabil intenţionat” la Kurakhove, asupra civililor aflaţi „la piaţă, în lift, la benzinărie, în staţia de autobuz, într-o clădire rezidenţială”. Până acum, s-au raportat sunt zece morţi şi mai mulţi răniţi.

Confruntări dure în regiunea Donețk

Din informaţiile liderului de la Kiev, acesta spune că  a avut loc o ședință în cadrul căreia comandanții au prezentat rapoarte și s-a analizat situația din mai multe perspective. Concluzia a fost că printre cele mai dure confruntări sunt în districtul Bakhmut din regiunea Donețk.

În plus, acesta a mai menționat că, în cadrul altei ședințe, s-a discutat depsre sistemul energetic, stabilizarea acestuia şi protecţia centralelor.

În precizările sale, „Creştem constant generarea şi livrarea de electricitate – adăugăm volum aproape în fiecare zi. Dar nu trebuie să uităm – şi nimeni nu ar trebui să uite – că acum este imposibil să restabilim 100% sistemul energetic aşa cum era înainte de începerea terorii energetice ruseşti. Avem nevoie de timp. De aceea, întreruperile programate se menţin în majoritatea oraşelor şi districtelor”, a declarat Volodimir Zelenski, menţionând că numărul cel mai mare de întreruperi este în Kiev şi în regiune, în regiunile Liov, Jitomîr, Hmelniţki, Poltava, Viniţia şi Transcarpatia.

Cu ocazia Zilei Auto-guvernării locale, care a fost miercuri, președintele Ucrainei le-a mulțumit celor care își protejează comunitatea, și care fac totul pentru ca acea comunitate să poată trece cât mai ușor peste această iarnă.

Astfel, „Astăzi am înregistrat un rezultat foarte important în Franţa. Curtea Supremă a menţinut decizia de recuperare în favoarea Băncii de Economii de Stat a Ucrainei de la statul agresor. Suma cu dobândă sporită este de aproape 1,5 miliarde de dolari. Acest proces în justiţie a trenat din 2015. Peste şase ani de eforturi, zeci de mii de pagini de documente legale, multe speranţe şi nu mai puţin scepticism exprimat de unii… Dar este această victorie pentru Ucraina.

Rusia va da socoteală pentru toate bunurile furate de la statul ucrainean şi de la companii. Aceasta este prima victorie a unei companii de stat în procese împotriva Rusiei vizând proprietăţi confiscate în Crimeea şi mulţumesc tuturor celor care s-au asigurat că ajungem la acest rezultat”, a transmis liderul de la Kiev.

O altă veste pe care a dat-o acesta a fost că oficiali ucraineni au participat la o conferință în Statele Unite, în vederea înființării unui tribunal special pentru crimele agresiunii rusești asupra Ucrainei.

Aşadar, „În mod similar, nu toată lumea este de acord acum că acest tribunal va funcţiona. Dar indiferent ce spun ei, noi ne vom face partea noastră şi vom obţine cu siguranţă un rezultat pentru Ucraina şi pentru ucraineni”, a declarat Volodimir Zelenski, anunțând că urmează „decizii importante” pentru apărarea ucraineană.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro