Cum îți dai seama care sunt roșiile autentice, de grădină

Foto: agrointel.ro

Sezonul roșiilor deja a început, însă încă mai există pe piață multe roșii din import, aduse din țările vecine mai calde, dar care însă nu au cel mai bun gust. Uite mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să diferențiezi roșiile autentice și câteva sfaturi utile pentru prepararea acestora.

Ferește-te de roșiile aduse din import, care arată toate la fel, toate mari, rotunde, fără nici o zgârietură și lucioase, de parcă ar fi fost trase la indigo. Dacă interiorul acestora este crud, mai mult ca sigur nu au niciun gust. De asemenea, sunt și stropite cu anumite substanțe să reziste în timpul transportului.

Caută la tarabe roșii românești de grădină sau de solar și soiuri autentice pe care poți să le recunoști, deoarece au mici imperfecțiuni. Roșiile autentice cu gust delicios, nu sunt perfecte. Au forme nergulate dar și anumite dimeniuni, au coaja puțin crăpată sau au codița mai ondulată. Și culoarea diferă de la o roșie la alta. Unele sunt ceva mai roșii, altele mai spre roz, unele chiar portocalii.

Multe roșii de grădină au porțiuni portocalii sau galbene în zona codiței. Aceste pete gălbui îți pot sugera concentrația de zahăr din interiorul frutului și arată faptul că au fost coapte în mod natural, pe vrej, la soare și că sunt cu mult mai gustoase decât cele perfect roșii și rotunde.

Roșiile gustoase în preparate – Trucuri ușoare de preparare

Pune puțin zahăr peste roșii, înainte să le adaugi în mâncare, pentru a le scădea din aciditate.

Dacă îți dorești să gătești roșii la cuptor, utilizează mereu tăvi din sticlă. Nu utiliza vase din aluminiu când gătești ceva cu roșii sau cu bulion. Acidul din roșii poate păta aluminiul.

Roșiile mari sunt gustoase dacă le scobești în interior și le umpli cu legume și carne, după care le coci în cuptor. Pentru a le scădea din aciditate, pune morcov ras.

Cele mai indicate condimente pentru roșii sunt cimbrul, busuiocul, oregano, piper, usturoi sau pătrunjel.

În primele două sau trei zile de la culegere, roșiile nu se păstrează la frigider, deoarece ele continuă să se coacă. Abia din ziua cu numărul patru sau cinci le poți pune în cutia pentru legume, într-un șervet de bumbac.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata