Construcţii Unu SA cere despăgubiri de la stat de 500.000 lei

Firma Constructii Unu SA Iaşi a fost obligata de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in baza unei legi sa vinda un apartament, in blocul DA 10, din cartierul Dacia, unui chirias la un pret de 4.618 lei.

„Urmare a acestei hotariri judecatoresti, noi am fost deposedati de un bun imobil ce era in patrimoniul propriu privat – un apartament cu doua camere – contra unei sume derizorii, de 4.618 lei, in conditiile in care valoarea reala a unui asemenea apartament este de cel putin 15.000 de euro. Dreptul privat de proprietate a fost incalcat in mod flagrant prin sentinta mentionata, ca urmare a aplicarii prevederilor abuzive ale Legii nr. 85/1992 si ale Decretului-lege nr. 61/1990”, au precizat reclamantii in cererea inaintata instantei de judecata.

Conducerea firmei considera legea ca fiind abuziva, iar statul vinovat de mentinerea ei in vigoare. Drept urmare, societate comerciala din Iasi a chemat in judecata statul roman. Firma Constructii Unu SA le cere magistratilor de la Judecatoria Iasi sa oblige statul roman la plata unor despagubiri in valoare de 50.000 de lei, precum si dobinzile legale si cheltuielile de judecata.

(sursa: Ziarul de Iaşi)

Citește și
1 Comentariu
  1. tibi spune

    Corect ! Au dreptate

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata