Traian Băsescu: BNR a reuşit să facă adesea ceea ce guvernele nu au reuşit

Banca Naţională a României (BNR) a reuşit adesea să facă ceea ce guvernele nu au reuşit, a declarat preşedintele Traian Băsescu marţi (26 ianuarie 2010), în cadrul ceremoniei de decorare a Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu şi a membrilor Consiliului de administraţie al acestei instituţii din perioada 2004 – 2009.

„Este un semn de recunoştinţă din partea mea şi a românilor, din partea statului român, pentru ceea ce Banca Naţională a făcut de mulţi ani încoace, reuşind adesea să facă ceea ce guvernele nu au reuşit să facă sau să substituie lipsa de profesionalism a guvernelor în menţinerea echilibrelor macro-economice ale României”, a declarat şeful statului român în cadrul ceremoniei.

El a subliniat că decorarea să referă la fostul Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale şi la câţiva dintre oamenii principali de decizie din afara Consiliului de Administraţie, mulţumindu-le tuturor pentru „profesionalism şi devotament”, pentru faptul că în multe momente au făcut pentru români mai mult decât toată clasa politică.

„Aş vrea să vă mulţumesc pentru ceea ce aţi făcut în activitatea dvs., pentru devotamentul faţă de interesele României, pentru ştiinţa de a substitui de multe ori măsuri nesăbuite luate de guverne. Aţi făcut pentru români mai mult decât toată clasa politică în multe momente şi pentru acest lucru vă mulţumesc”, a spus preşedintele.
El a mai apreciat că dacă România va intra în zone euro la data propusă, Banca Naţională va avea un merit deosebit de important.

„Dacă astăzi suntem într-un proces de redresare şi restabilire a echilibrelor macroeconomice, acest lucru se datorează în primul rând acţiunilor Băncii Naţionale, acţiuni care au venit la momentul potrivit”, a conchis şeful statului. Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat, marţi, pe Mugur Isărescu, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Colan, cea mai înaltă distincţie a ţării noastre.

Distincţia i-a fost conferită guvernatorului BNR „în semn de înaltă apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în activitatea de cercetare şi promovare, la nivel academic, a fenomenelor economice, pentru efortul deosebit pe care l-a depus în calitate de guvernator al BNR, în vederea elaborării şi implementării cu succes a politicilor monetar-bancare prin care s-a asigurat stabilitatea financiară a României”.

Totodată, cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la înfiinţarea BNR, „în semn de înaltă apreciere pentru rezultatele excepţionale obţinute în elaborarea şi implementarea cu succes a politicilor monetar-bancare, care au asigurat stabilitatea financiară a României”, au fost decoraţi membri ai Consiliului de Administraţie al Băncii Centrale din perioada 2004 – 2009.

Astfel prof. univ. Silviu Cerna şi dr. Lucian Croitoru au primit Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Ofiţer, iar prof. univ. Virgiliu-Jorj Stoenescu a fost distins cu Steaua României în grad de Comandor. De asemenea, prof. univ. Florin Georgescu a primit Ordinul Naţional Steaua României în grad de Ofiţer, iar prof. univ. Eugen Dijmărescu, Maria Ene, dr.Valentin Lazea, dr. Agnes Nagy, dr. Napoleon Pop şi dr. Cristian Popa – Steaua României în Grad de Cavaler.

Citește și
1 Comentariu
  1. adim spune

    In sfarsit
    se pune punctul pe „I”
    banca nationala ne-a tinut in spate, prin po;liticile ei, in toti acesti ani.Macar acolo sa avem si noi oameni competenti.
    FELICITARI!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata