Diferența dintre piață și supermarket. Care variantă este mai ieftină și mai bună

Piețele tradiționale în care toată lumea obișnuia să meargă pentru clasicele cumpărături, au fost înlocuite treptat cu diferite magazine, supermarketuri sau hipermarketuri. Este mult mai ușor să facem cumpărăturile acolo, întrucât avem posibilitatea de a cumpăra mai multe produse alimentare sau casnice deodată. Un experiment efectuat într-o piață și într-un supermarket ne va arăta cât poate costa un coș de cumpărături în supermarket și în piață și cam care sunt avantajele sau dezavantajele.

Lista este pregătită de acasă, iar acum ne îndreptăm către piață. Targetul este să achiziționăm ouă, lapte, carne, câteva kilograme de cartofi și câteva mere.

După ce am intrat în piață, am selectat cele 5 produse. Toate 5 au costat aproximativ 35 de lei. Un kg de carne de porc costa 11,5 lei, 10 ouă-10 lei, un kilogram de mere-2,5 lei, două kilograme de cartofi-5,40 lei, iar un litru de lapte a costat 4,5 lei.

După ce am ieșit din piață, mergem către supermarket să vedem dacă există vreo diferență.

Cumpărăturile pe care le facem în supermarket, ne ridică suma pe care o cheltuim pe exact aceleași produs la aproximativ 50 de lei. Ei bine, așa cum ați remarcat, există o diferență de 15 lei între cumpărăturile făcute în piață și cele din supermarket. Acest experiment nu s-a referit doar la compararea celor două prețuri, dar și la observarea comportamentului de consum al românilor. Au existat câțiva români care au dorit să își exprime opinia despre cumpărăturile făcute în piață și cele din magazinele alimentare.

„Le alternez și sunt unele chestii pe are le găsești în piața și sunt mai OK. Fac și una, și alta. Iarna asta am găsit produse romanesti și în hipermarket. De obicei radacinoase, ce e din pământ, iau din piață”, a declarat un cumpărător.

„Şi în piața, absolut și în piată, dar, de regulă supermarketul e la îndemană – mai aproape de casă, de locul de muncă, e mai accesibil”, a mărturisit un alt cumpărător.

Sursa: observator.tv

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata