Economia „Verde”poate genera castiguri uriase in intreaga lume

Schimbarile climatice au un impact negativ asupra intregii planete. Lupta impotriva acestei probleme majore poate genera castiguri uriase pentru intreaga planeta. Economia „Verde” ar putea aduce la buget peste 26.000 de miliarde de dolari la economia mondiala in urmatorii 12 ani.

Vor fi generate peste 65 milioane de locuri de munca dupa cum sustine raportul emis de Comisia Globala pentru Economie si Clima. Aceasta comisie a luat nastere in urma cu 5 ani la initiativa mai multor lideri politici, precum si directori de companii si economisti.

„Exista inca perceptia ca tranzitia la o economie mai verde ar fi costisitoare. Incercam cu acest raport sa combatem, odata pentru totdeauna, aceasta idee”, a declarat Helen Mountford, autoarea raportului.

Cresterea economiei la nivel mondial ar putea fi posibila dezvoltarii unor surse de energie curata, a unor noi infrastructuri si agriculturi adecvate unui mediu mult mai putin poluat. Se poate obtine o productivitate mai ridicata a economiei si o mai mare incluziune sociala dupa cum precizeaza Helen Mountford.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata