În luna august, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a scăzut faţă de luna precedentă cu 1,1%

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a scăzut în termeni nominali, ca serie brută cu 1,9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,1%.

În perioada 1.I-31.VIII.2019 cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, în termeni nominali, a crescut faţă de perioada 1.I-31.VIII.2018, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,2%, respectiv cu 6,5%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2019, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 1,1% ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-10,9%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-7,9%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-6,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (-5,9%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-3,8%) și din comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-0,4%). Cifra de afaceri a crescut la comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+8,6%) și la comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,4%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2019, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut, pe ansamblu, cu 1,1%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2019, comparativ cu luna august 2018, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 1,9% ca urmare a scăderii activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (-29,1%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-14,1%) și comerţului cu ridicata specializat al altor produse (-3,8%). Creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la: comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+7,3%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,5%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+4,6%), comerţul cu ridicata nespecializat (+3,9%) și la comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+2,8%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2019, comparativ cu luna august 2018, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 1,1%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.VIII.2019 , comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2018, în termeni nominali, a crescut cu 5,2% datorită creșterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13,1%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+10,2%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+9,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (+8,7%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+5,5%) și comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+1,6%). Cifra de afaceri a scăzut la activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-8,9%) respectiv din comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-1,8%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VIII.2019 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2018, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 6,5%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata