Alimentele pregătite la microunde nu au un gust la fel de bun precum cele făcute la cuptor sau pe aragaz

19

În prezent, cuptorul cu microunde a devenit un aparat nelipisit din orice bucătărie. Este o soluție rapidă pentru gătit și mai ales pentru încălzirea anumitor preparate. Nu e nevoie decât să apăsăm câteva butoane și să așteptăm semnalul sonor care ne indică faptul că mâncarea este gata.

Nimic nu poate fi mai simplu decât atât! Există totuși o problemă: alimentele pregătite la microunde nu au un gust la fel de bun precum cele făcute la cuptor sau pe aragaz, potrivit Dcnewsstation.

Problema nu este aparatul în sine, ci modul în care așezăm mâncarea

Problema nu este cuptorul cu microunde. În cadrul unui videoclip devenit viral pe TikTok deja arată că cea mai bună modalitate de a prepara mâncarea la microunde ține de modul în care o așezăm pe farfurie sau în alt recipient. De fapt, arată utilizatorul de TikTok, este mai bine să așezăm mâncarea pe marginea farfuriei, nu în mijlocul ei.

Explicația științifică

Concret, cercetătorul Makenzie Bryson Jackson spune că există o explicație științifică pentru care este mai bine să încălzim alimentele pe marginea vasului, decât în ​​mijlocul lui. Și totul are legătură cu felul în care este gândit acest aparat indispensabil în bucătăriile noastre.

În opinia sa, „Un cuptor cu microunde funcționează ”bombardând” tot ceea ce se află în el cu radiații electromagnetice. Undele excită moleculele de apă și astfel generează căldură”, explică ea.

Jackson spune că există un fenomen numit „încălzire galopantă”, care duce la acel gătit neuniform, în care o parte este prea fierbinte iar alta prea rece.

În explicaţiile sale, „Prin încălzirea galopantă, punctele care sunt calde se vor încinge mai repede odată. Acesta este motivul pentru care produsul poate avea părți mai fierbinți, precum lava vulcanului, în timp ce altele rămân reci ca gheața”.

Așa numitele „puncte reci” apar mai ales pentru că mâncarea se încălzește din exterior spre interior

Așa numitele „puncte reci” apar mai ales pentru că mâncarea se încălzește din exterior spre interior. Acest lucru poate părea un simplu inconvenient, dar, de fapt, poate reprezenta un pericol pentru sănătate.

Universitatea de Stat din Michigan spune că acele puncte reci din alimente pot adăposti „buzunare” de bacterii care nu mor în cuptorul cu microunde. Ați putea fi tentat să ignorați acele puncte reci dacă nu ați avut probleme de sănătate. Cu toate acestea, alimentele preparate la microunde au fost asociate în trecut cu unele boli.

Aşadar, Jackson spune că majoritatea cuptoarelor cu microunde moderne proiectează placa interioară astfel încât să se rotească uniform, iar căldura să nu rateze nicio parte a produsului. De aceea, așezarea alimentelor pe marginea farfuriei asigură că aceestea sunt încălzite cât mai uniform posibil.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata