Agenția pentru Protecția Mediului elimină regula Trump care a slăbit reglementările privind poluarea aerului

Agenția pentru Protecția Mediului a decis să anuleze o regulă din epoca Trump, care pune în pericol sănătatea publică și împiedică normele privind aerul curat.

„Regula avantaj-cost” a administrației Trump, finalizată în decembrie 2020 în ultima lună a președinției lui Donald Trump, a instruit APE să nu ia în considerare „co-beneficiile” oricărui regulament propus. Un co-beneficiu al unei reguli propuse care limitează emisiile unei substanțe toxice, de exemplu, ar putea include reduceri ale altor poluanți care nu sunt vizați direct de propunere.

„Revocarea acestei reguli inutile și greșite este dovada pozitivă a angajamentului acestei administrații față de știință”, a spus administratorul APE, Michael Regan.

El a spus că regula Trump a îngreunat capacitatea agenției de a utiliza cele mai bune științe disponibile pentru a elabora reglementări din Legea privind aerul curat și că este „incompatibilă cu cele mai bune practici economice”.

Trump a impus regula Benefit-Cost în principal ca reacție la regula EPA Mercury and Air Toxics Standards (MATS), care a fost adoptată de administrația predecesorului său președintele Barack Obama. În justificarea sa pentru MATS, administrația Obama a luat în considerare beneficiile indirecte ale instalării echipamentelor de control al poluării cu mercur la uzinele de cărbune, care includ lucruri precum reducerea emisiilor mortale de particule.

APE-ul lui Trump a declarat că, costurile conformării cu această regulă au depășit cu mult beneficiile directe pentru sănătatea publică ale reducerii emisiilor de mercur.

American Lung Association a salutat schimbarea EPA și a declarat că regula anterioară trecea cu vederea problemele de sănătate cauzate de poluarea aerului.
„Măsurile pe care le ia națiunea pentru a curăța poluanții toxici ai aerului, inclusiv mercurul și gazele acide, au salvat mii de vieți datorită reducerii poluării cu particule din aerul nostru în același timp”, a declarat președintele ALA, Harold Wimmer.
Grupuri din industrie, de la Consiliul American de Chimie, la Asociația Națională a Minelor, au lăudat regula epocii Trump, spunând că analizele anterioare privind costurile-beneficii au dus la restricții mai dure asupra industriilor lor.

Noua regulă va intra în vigoare în 30 de zile.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata