Angela Merkel: Brexit, o lovitură adusă Europei

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat vineri, 24 iunie, că Brexitul este o „lovitură adusă Europei” şi a anunţat că i-a invitat luni, la Berlin, pe preşedintele francez François Hollande, premierul italian Matteo Renzi şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, transmite AFP.

”Luăm act cu regret de decizia majorităţii populaţiei britanice; este o lovitură adusă Europei, o lovitură adusă procesului de unificare europeană”, a estimat Merkel, într-o declaraţie de presă.

Potrivit DPA, în opinia sa statele membre ale UE trebuie să se abţină de la adoptarea unor decizii rapide în urma votului britanicilor favorabil părăsirii UE.

Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi, 23 iunie,  din Marea Britanie confirmă că majoritatea britanicilor au optat pentru Brexit, respectiv ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. Numărul votanţilor care s-au pronunţat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata