Angela Merkel evită să spună dacă va mai candida sau nu în 2017

Cancelarul german Angela Merkel nu a dorit să răspundă la întrebarea dacă va mai candida sau nu la alegerile generale din 2017, într-un interviu care va fi difuzat duminică seara de canalul doi al televiziunii germane ZDF, informează EFE.

„Dorim să terminăm cu bine această legislatură. După aceea, vom vedea”, a răspuns Merkel.

Totuși, revista Der Spiegel, care citează surse apropiate guvernului și partidului cancelarului german, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), scrie în numărul de săptămâna viitoare că Merkel nu vrea să riște o nouă confruntare electorală.

Până acum, niciun șef de guvern din istoria Republicii Federale Germane nu a renunțat de bunăvoie la post la finalul unei legislaturi. Gerhard Schroeder și Helmut Kohl au fost învinși la urne, Helmut Schmidt s-a retras după o moțiune de cenzură a parlamentului, Willy Brand, Kurt Georg Kissinger și Ludwig Erhard s-au văzut nevoiți să demisioneze pe fondul diverselor crize, iar Konrad Adenauer a demisionat la presiunile partenerului său de coaliție, Partidul Social-Democrat (SPD).

Merkel, susțin sursele consultate de Der Spiegel, cochetează cu ideea de a fi primul cancelar care renunță de bunăvoie la funcție, la finalul unei legislaturi. Actualul cancelar se află la a treia legislatură, amintește agenția spaniolă de presă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata