Apple amână cu o lună lansarea tabletei iPad pe piaţa internaţională

21

Grupul informatic american Apple a anunţat miercuri, 14 aprilie, că a decis să amâne cu o lună, până la finele lunii mai, lansarea internaţională a tabletei iPad ca urmare a cererii ‘peste aşteptări’ a consumatorilor americani, transmite AFP.

‘Deşi am livrat peste 500.000 de iPad-uri în prima săptămână de la debutul comercializării, cererea este mult mai mare decât ne aşteptam şi este posibil să continue să depăşească oferta noastră în următoarele săptămâni’, a anunţat grupul Apple într-un comunicat.

‘Având în vedere acestă creştere deosebit puternică de pe piaţa din SUA, am luat decizia dificilă de a amâna cu o lună lansarea internaţională a iPad, până la finele lunii mai’, a adăugat Apple.

De asemenea, Apple a informat că intenţionează să anunţe la data 10 mai preţul la care se va comercializa iPad pe piaţa internaţională, urmând ca în aceeaşi zi să înceapă să primească pre-comenzi online.

Noua tabletă informatică a grupului Apple a început să fie comercializată în SUA începând cu data de trei aprilie, în cazul versiunii conectată prin Internet, urmând ca la finele lunii aprilie să înceapă şi comercializarea modelului conectat la reţelele de telefonie 3G.

În luna martie Apple a anunţat că toate modelele iPad vor fi disponibile, de la finele lunii aprilie, în Australia, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Spania, Elveţia şi Marea Britanie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata