Aproape un milion de vizitatori au trecut pragul muzeului dedicat atentatelor de la 11 septembrie

Muzeul dedicat victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie, National September 11 Memorial & Museum din New York, a atras de la deschiderea din luna mai până în prezent aproape 1 milion de vizitatori, scrie agenția DPA.

De când a fost deschis muzeul a atras peste 900.000 de vizitatori și se așteaptă să depășească un milion în preajma celei de-a 13-a comemorări a atacurilor teroriste.

Într-o cameră a muzeului, pe un ecran sunt proiectate portretele celor uciși, într-o alta pot fi văzute fotografii ale victimelor. O altă cameră propune un mozaic format din 2.983 de piese în diferite nuanțe de albastru. Numărul pieselor corespunde numărului victimelor atentatelor iar întregul colaj poartă denumirea „Trying To Remember the Colour of the Sky on That September Morning” (Să încercăm să ne amintim culoarea cerului în acea dimineață de septembrie)

Duminică au fost expuse obiecte care au legătură cu misiunea de comando care a dus la uciderea liderului terorist Osama bin Laden, mai precis o cămașă a unuia dintre luptătorii comandoului, o cărămidă din zidul clădirii unde se afla teroristul și o monedă comemorativă donată de un ofițer CIA care l-a căutat îndelung pe liderul terorist, alături de câteva fotografii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata