Au fost anunţaţi primii ambasadori ai Jocurilor Europene de la Baku, din 2015

Primii sportivi care vor fi ambasadorii ediției inaugurale a Jocurilor Europene de la Baku, din 2015, au fost anunțați oficial, potrivit site-ului Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Sportivii în cauză au fost selectați pentru a-și reprezenta disciplinele sportive și pentru a participa la campanii de marketing în scopul promovării Jocurilor Europene.

Reprezentanta gimnasticii ritmice de origine franceză Kseniya Moustafaeva, alături de danezul Rene Holten Poulsen, medaliat cu argint în cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing 2008, în proba de canoe sprint, și de echipa de baschet 3×3 a Serbiei, formată din Dusan Domovic Bulut, Marko Savic, Marko Zdero și Dejan Majstorovic, au fost selectați pentru a promova Jocurile Europene în țările de origine, cât și în mediul online, precizează COSR.

Dusan Domovic Bulut, considerat unul dintre cei mai buni baschetbaliști la disciplina 3×3, a declarat: ”Este o bună oportunitate pentru o disciplină sportivă nouă, ca baschetul 3×3, să fie inclusă într-un eveniment multisport de o așa anvergură precum Jocurile Europene și sunt sigur că fanii vor aprecia viteza și abilitățile sportivilor implicați. Abia așteptăm să concurăm împotriva celor mai bune echipe ale continentului în cadrul Jocurilor Europene de la Baku 2015”.

Jocurile Europene de la Baku vor avea loc între 12 și 28 iunie 2015 și vor include 20 de discipline sportive, dintre care 16 discipline olimpice și patru non-olimpice.Peste 6.000 de sportivi vor reprezenta peste 17 națiuni la prima ediție a competiției. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata