Auto – Formula 1: Echipa Caterham, scoasă la vânzare pentru 432 milioane euro

Miliardarul malayezian Tony Fernandes, proprietarul companiei Air Asia și al clubului englez de fotbal Queens Park Rangers, dorește să vândă echipa de Formula 1 Caterham pentru suma de 350 milioane lire sterline (432 milioane euro).

În luna ianuarie, Fernandes avertizase deja că intenționează să pună capăt prezenței sale în Formula 1, din cauza lipsei rezultatelor. Creată în 2010, sub numele de Team Lotus, apoi redenumită Caterham, echipa sa nu a reușit să obțină până în prezent niciun punct în Campionatul Mondial de Formula 1.

„Dacă lucrurile nu vor schimba în acest sezon, nu cred că voi mai continua. După cinci ani fără puncte, există o limită pentru răbdarea fiecăruia”, declarase Fernandes în Ianuarie.

Cotidianul financiar malayezian The Edge, citând o sursă anonimă, a afirmat că Fernandes prevede să întărească acțiunile grupului său, adăugând că un proiect de vânzare se află deja în circulație în Orientul Mijlociu.

Patronul lui Catherham s-a dezangajat recent dintr-un parteneriat cu Renault pentru construirea în comun, la Dieppe (vestul Franței), a unor mici modele coupe sport, sub mărcile Caterham și Alpine.

Contactat de AFP, Tony Fernandes, ocupantul locului 28 în ierarhia bogaților din Malayezia, conform Forbes, nu a dorit să facă niciun comentariu.

Duminică, la Monaco, suedezul Marcus Ericcson (Caterham-Renault), plecat de pe ultima poziție a grilei de start, a încheiat cursa pe locul 11, al un tur de învingător, germanul Nico Robserg (Mercedes).

Cu o zi înainte, pe stadionul Wembley, Queens Park Rangers și-a asigurat revenirea în Premier League, la un an de la retrogradare, după victoria cu 1-0 în fața formației Derby County. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata