Bangladesh va cumpăra 250.000 de tone de grâu din Ucraina la un preţ de 297,5 dolari per tonă

Bangladesh va importa 250.000 de tone de grâu la un preț de 297,5 dolari per tonă în conformitate cu un acord interguvernamental convenit cu Ucraina, a declarat duminică un înalt oficial din conducerea Agenției de stat pentru achiziția de cereale din Bangladesh, transmite Reuters.

Prețul include costul mărfii, precum și toate cheltuielile legate de transport și asigurare.

Agenției de stat pentru achiziția de cereale din Bangladesh intenționează să importe o cantitate totală de 900.000 de tone de grâu în exercițiul financiar care a început în luna iulie. Aceasta în condițiile în care de la începutul acestui sezon și până acum Bangladesh a cumpărat deja o cantitate de 350.000 de tone de grâu din regiunea Mării Negre.

Vineri seara prețul grâului a scăzut atât pe piața din Europa cât și la bursa de la Chicago, după ce anterior a atins cea mai ridicată valoare din ultimele șase săptămâni. La bursa Euronext de la Paris cotația futures la grâu cu livrare în luna ianuarie era în scădere cu 1,70 de euro până la 167,75 euro pe tonă, după ce în cursul ședinței a atins un maxim de 172,25 euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata