Bank of America angajează personal pentru rezolvarea creditelor ipotecare neachitate

33

Bank of America Corp., al doilea creditor ipotecar din Statele Unite, a angajat 2.000 de persoane, începând din luna aprilie 2010, pentru a se ocupa de clienţii care au probleme în a-şi plăti creditele ipotecare, a declarat un membru al conducerii băncii, informează Bloomberg.

Bank of America are acum peste 18.000 de lucrători în divizia ‘default management’, cu 60 la sută mai mulţi faţă de ianuarie 2009, a declarat Barbara Desoer, preşedintele diviziei împrumuturi ipotecare şi asigurări. Aceşti angajaţi se ocupă de aproximativ 100.000 de apeluri telefonice pe zi, a precizat ea.
Wells Fargo & Co., cel mai mare creditor ipotecar din SUA, Bank of America şi alte companii au angajat mii de persoane şi au mutat personal de la alte departamente pentru a se ocupa de clienţii care au contractat credite şi şi-au pierdut locurile de muncă sau li s-au redus veniturile.

Băncile au reintrat în posesia unui număr record de 257.944 de case, cu 35 la sută mai multe decât anul trecut, conform RealtyTrac Inc. Peste o cincime din creditele ipotecare au avut o valoare mai mare decât cea a caselor, conform Zillow.com. ‘Având în vedere gravitatea impactului recesiunii asupra proprietarilor de case, un mare număr de clienţi vor pierde drepturile asupra casei în care locuiesc în următorii doi ani’, a declarat Barbara Desoer.

‘Trebuie să dovedim compasiune şi să ajutăm în mod responsabil pe acei clienţi care şi-au epuizat opţiunile şi nu-şi mai pot permite să stea în propriile case’. Bank of America, cu sediul în Charlotte, Carolina de Nord, se ocupă cu aproape 14 milioane de credite ipotecare, aproximativ o cincime din creditele ipotecare din SUA, mai mult decât orice alt creditor ipotecar al statului american. 1,4 milioane de clienţi sunt în întârziere cu plata creditelor ipotecare, cu peste 60 de zile, a precizat Barbara Desoer.

Băncile angajează personal care să se ocupe de volumul crescut de credite ipotecare neachitate, precum şi de programele ce presupun modificarea împrumuturilor prin extinderea perioadei lor de maturitate sau reducerea dobânzilor. Bank of America a raportat pierderi de 8,4 miliarde de dolari la divizia de împrumuturi ipotecare, din 2008 până în prezent, ca urmare a numărului mare de clienţi care nu îşi plătesc creditele ipotecare.

Bank of America blochează prescrierea ipotecilor, până când clienţii nu mai au nicio alternativă de schimbare a termenilor contractuali, sau până când aceştia recurg la alte metode pentru a-şi plăti ipoteca. De multe ori, locuinţele sunt vândute la preţuri mai mici decât valoarea lor. În alte cazuri, clienţii renunţă la proprietate fără a fi implicaţi într-un proces pentru cedarea acesteia.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News