Boris Johnson refuză orice dialog cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pe care îl consideră un „dictator”

33

Un atac direct plecat de la Moscova se îndreaptă în direcţia Londrei! Premierul Boris Johnson a fost pus imediat la zid, după declaraţiile sale de duminică la adresa Rusiei şi Ucrainei. De unde a plecat, de fapt întregul scandal?

Prima reacţia oficială a Rusiei a fost, la avertismentul lansat de către premierul Marii Britanii, Boris Johnson, la adresa preşedintelui Franţeil Emmanuel Macron.

Moscova a luat foc după declaraţiile lui Boris Johnson: „Declaraţii monstruoase (…) foarte vulgară”

Concret, duminică, liderul de la Londra l-a avertizat pe Macron împotriva tentaţiei unei soluţii negociate „acum” în Ucraina, cu Vladimir Putin, chiar dacă există riscul prelungirii „instabilităţii mondiale”.

Replica Moscovei nu s-a lăsat mult aşteptată. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a afirmat, duminică seară, că declaraţiile lui Boris Johnson sunt monstruoase, dar şi vulgare.

Astfel, „Cea mai bună explicație a ceea ce este „umorul politic britanic” este întunecată, involuntară și foarte vulgară.

La început, refuzați să credeți că astfel de declarații monstruoase sunt posibile în principiu, dar apoi vă amintiți că vorbim despre regimul „monarhiei liberal-democrate” și totul se încadrează în loc”, a afirmat reprezentantul MAE rus, într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram, potrivit agenţiei TASS.

Boris Johnson trage semnalul de alarmă! O pace semnată acum va duce la o instabilitate de durată, iar Putin va continua să manipuleze planeta

În ziua de duminică 26 iunie, într-o reuniune în marja summitului G7 din Bavaria, Boris Johnson şi Emmanuel Macron „au convenit” faptul că „este vorba despre un moment critic al evoluţiei conflictului şi că este posibil să fie răsturnat cursul războiului”, a precizat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra.

Concret, cei doi înalţi oficiali s-au înţeles „să consolideze” susţinerea militară acordată Ucrainei.

În acest sens, „Premierul a subliniat că orice tentativă de a soluţiona conflictul acum nu va face decât să cauzeze o instabilitate de durată şi să-i dea lui Putin dreptul de a manipula ţările suverane şi pieţele internaţionale veşnic”, a mai precizat reprezentantul lui Boris Johnson.

Liderul de la Londra a îndemnat ca la summitul G7 şi la summitul NATO ce îi urmează să se poarte „discuţii cu adevărat, cu adevărat sincere” pe tema implicaţiilor războiului şi sancţiunilor asupra inflaţiei, cu scopul de a „proteja unitatea” occidentală afişată până la acest moment.

În prezent, premierul Marii Britanii a adoptat în ultimele luni o poziţie diferită de cea a lui Emmanuel Macron. Boris Johnson refuză orice dialog cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pe care îl consideră un „dictator”.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata