British Airways solicită ca persoanele vaccinate să călătorească fără restricții

14

Noul șef al British Airways a spus că persoanelor vaccinate ar trebui să li se permită să călătorească fără restricții și persoanelor nevaccinate cu un test COVID-19 negativ, întrucât și-a expus ideile pentru o reluare a călătoriei cu o lună înainte ca guvernul britanic să își finalizeze planurile.
Sărbătorile nu vor fi permise până cel târziu pe 17 mai, a spus guvernul, dar înainte de aceasta, pe 12 aprilie, Marea Britanie va anunța cum și când se pot relua călătoriile neesențiale în și din țară.

Sean Doyle, numit director executiv al British Airways în octombrie anul trecut, a cerut Marii Britanii să colaboreze cu alte guverne pentru a permite vaccinurilor și aplicațiilor de sănătate să deschidă călătoriile, după un an în care zborul minim a lăsat multe companii aeriene la limita rezistenței.

„Cred că persoanele care au fost vaccinate ar trebui să poată călători fără restricții. Cei care nu au fost vaccinați ar trebui să poată călători cu un rezultat negativ al testului ”, a spus el.

Doyle a spus că lansarea vaccinurilor l-a făcut optimist pe British Airways că va reveni în această vară, dar a adăugat că recuperarea depinde de ceea ce se spune pe 12 aprilie.

El dorește ca guvernul să sprijine aplicațiile de sănătate care pot fi utilizate pentru a verifica rezultatele negative ale testului COVID-19 și starea de vaccinare a unei persoane.
Aplicațiile vor fi esențiale pentru facilitarea călătoriilor la scară largă, a spus industria. Personalul companiei aeriene care verifică documentele durează 20 de minute per pasager și nu este practic dacă se întorc un număr mare de pasageri.

Marea Britanie a lansat rapid vaccinările și 44% din populația adultă, majoritatea persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, au primit acum primul vaccin.

Guvernul a declarat că orice întoarcere la călătorie trebuie să fie echitabilă și să nu îi dezavantajeze în mod nejustificat pe cei care nu au fost vaccinați.

Doyle se așteaptă ca Marea Britanie să aducă un cadru pe mai multe niveluri, cu destinații plasate în categorii în funcție de risc și acest lucru va determina programul de vară al British Airways.

Dincolo de a spune că există „o cerere imensă reținută”, Doyle a refuzat să prezică, cât de puternic ar putea fi sezonul.

Rivalul bugetar Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, a declarat că speră să zboare până la 70% din numărul pasagerilor din 2019, în această vară.

British Airways a încheiat un acord cu un furnizor de truse de testare, oferindu-le pasagerilor teste în valoare de 33 de lire sterline (46 de dolari) pe care să le facă în străinătate.

Comentatorii de călătorii se așteaptă ca majoritatea companiilor aeriene europene să se concentreze pe rutele de agrement pe distanțe scurte în această vară, iar Doyle a menționat că Franța, Grecia, Portugalia, Cipru și Spania au fost toate pozitive cu privire la primirea turiștilor britanici.

Dar el a spus că British Airways se uită și mai departe.

„Ne uităm deja la noi destinații în timpul verii, unde nu am mai efectuat zboruri până acum și care ar putea fi atât pe distanțe lungi, cât și pe distanțe scurte”, a spus Doyle.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata