Broadway se va aprinde din nou în septembrie, când spectacolele vor reveni

Spectacolele live de pe Broadway vor reveni pe scenă începând cu 14 septembrie, după o pauză de 18 luni pentru a lupta împotriva pandemiei coronavirusului, a anunțat guvernatorul New Yorkului Andrew Cuomo.
Biletele vor fi puse în vânzare, iar teatrele vor avea permisiunea de a umple 100% din capacitate, a spus Cuomo. Teatrele Broadway se numără printre cele mai mari atracții turistice din New York.

„Broadway este o parte majoră a identității și economiei statului nostru și suntem încântați că, cortinele se vor ridica din nou”, a spus Cuomo pe Twitter.
Teatrul live este unul dintre ultimele sectoare care revin după pandemie, din cauza provocărilor distanțării sociale pentru actorii de pe scenă, pentru echipajele din culise și pentru publicul din scaunele înguste, din clădirile vechi.

În timp ce New York intenționează să ridice cele mai multe restricții de pandemie în două săptămâni, teatrele de pe Broadway au nevoie de mai mult timp pentru repetiții, marketing pentru a atrage mulțimi și alte trepte.

„Repornirea Broadway este un demers complex”, a declarat Charlotte St. Martin, președinta Ligii Broadway, un grup industrial. „Lumina verde de astăzi a guvernatorului de a pune spectacolele noastre în vânzare acum pentru toamnă este vitală pentru succesul nostru”.
Producătorii vor colabora cu autoritățile statului asupra măsurilor de siguranță care vor fi necesare. Este posibil ca teatrele să impună dovezi ale vaccinării împotriva coronavirusului pentru membrii audienței, a declarat directorul bugetului din New York, Robert Mujica.
„Oare oamenii se vor simți confortabil așezându-se chiar lângă o altă persoană fără să-și cunoască starea de vaccinare?” A spus Mujica la o conferință de presă. „Ceea ce știm din sondaje este că răspunsul este nu”.

Mii de actori, dansatori, muzicieni și echipa din culise au demiși la închiderea teatrelor Broadway în martie 2020. Unele spectacole, inclusiv piesele muzicale „Frozen” și „Mean Girls”, au spus că nu se vor mai întoarce.

Treizeci și unu de spectacole de pe Broadway erau în producție când a început închiderea, inclusiv hituri precum „Hamilton”, „Regele leu” și „Rău”.

Peste 14,8 milioane de bilete au fost vândute pentru spectacole de pe Broadway în sezonul 2018-2019, aducând 1,8 miliarde de dolari în încasări la box-office, potrivit Ligii Broadway. Aproximativ 63% dintre cei care merg la spectacole erau turiști, din afara Statelor Unite sau din afara New York-ului.

„Este timpul să mă întorc la muncă și abia aștept să mă întorc pe scenă foarte curând”, a spus Sara Bareilles, compozitoare și vedetă a musicalului „Waitress”.

Fiecare spectacol care va reveni va anunța data redeschiderii sale în următoarele săptămâni, a spus Liga Broadway.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata