Campionatul Mondial de Fotbal şi epidemia de Ebola, cele mai discutate subiecte pe Facebook în 2014

15

Campionatul Mondial de Fotbal și izbucnirea epidemiei de Ebola au fost cele mai discutate subiecte pe Facebook în anul care se încheie, conform unui bilanț publicat marți de această rețea socială, transmite AFP.

Pe locurile următoare din clasament se situează alegerile prezidențiale din Brazilia (soldate cu realegerea Dilmei Rousseff), moartea actorului american Robin Williams și provocarea în scop caritabil „Ice Bucket Challenge” pentru susținerea luptei contra sclerozei laterale amiotrofice. Provocarea — la un duș cu apă amestecată cu gheață — a fost acceptată de numeroase celebrități, inclusiv proprietarul și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

Conflictul din Gaza s-a clasat pe locul al 6-lea în topul subiectelor cel mai frecvent abordate pe Facebook, urmat de catastrofele care au implicat două avioane ale companiei Malaysia Airlines, Super Bowl și uciderea tânărului de culoare Michael Brown de către un polițist alb, în orașul Ferguson, incident care a provocat un mare număr de manifestări violente în SUA. Pe ultimul loc în acest „Top 10” se află Jocurile Olimpice de la Soci.

Facebook — amintește AFP — este cea mai mare rețea de socializare din lume, cu 1,3 miliarde de utilizatori la sfârșitul lunii septembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata