Cântăreţul algerian Cheb Khaled, condamnat pentru că a plagiat succesul său internaţional „Didi”

20

Cheb Khaled, ‘regele muzicii rai’, a fost condamnat vineri de un tribunal din Paris pentru că a plagiat piesa unui alt compozitor algerian, Cheb Rabah, în cel mai mare succes internațional al său, ‘Didi’, au anunțat avocații celor doi, preluați de AFP.

‘Este un succes care se bazează pe o minciună’, a spus Jean-Marie Guilloux, avocatul lui Cheb Rabah. Avocata lui Cheb Khaled, Laurence Goldgrab, și-a anunțat intenția de a face apel.

Cheb Khaled este compozitor și cântăreț algerian născut în 1960. A început să cânte în adolescență cu o formație alcătuită de el, ‘Cinq Etoiles’, cu care dădea spectacole în cluburi de noapte și la nunți. A ajuns cel mai cunoscut solist algerian din lumea arabă și pe mai multe continente. În 1986 s-a mutat în Franța și în 1995 s-a căsătorit cu Samira Diabi, cu care are patru fete și un băiat.

Popularitatea sa i-a adus numele de ‘regele muzicii rai‘, iar cele mai cunoscute piese interpretate de el sunt ‘Didi’, ‘Aicha’ și ‘C’est la vie’. În 1998 a fost realizat filmul documentar ‘Khaled: În spatele zâmbetului’, care prezintă viața artistului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata