Cel mai mare târg discografic din lume se inaugurează la Cannes

Cel mai important târg discografic din lume, Marche international du disque et de l’edition musicale (Midem), începe vineri în orașul Cannes, din sudul Franței, urmând să se concentreze în special asupra noilor tehnologii din acest sector aflat într-o continuă evoluție, după cum au informat organizatorii, transmit EFE și AFP.

Desfășurat în mod tradițional în luna februarie, evenimentul are loc pentru prima dată în luna iunie și va reuni aproximativ 6.000 de participanți — studiouri discografice, distribuitori, reprezentanți ai unor platforme de streaming și artiști — din 75 de țări, care vor lua parte la numeroase conferințe, mese rotunde și întâlniri de afaceri.

‘Începând din 2012, ne aflăm într-un clar proces de repoziționare având ca obiectiv găsirea răspunsurilor la mutațiile unui ecosistem muzical marcat de convergența cu noi industrii și piețe’, a declarat directorul târgului, Bruno Crolot, în cursul unei întâlniri cu presa.

În 2014, pentru prima dată, vânzările mondiale de muzică în format digital le-au egalat pe cele în formă fizică, după cum a anunțat, în luna aprilie, Federația Internațională a Industriei Fonografice (IFPI), dar această dezvoltare este departe de a compensa scăderea de circa 60 % a cifrei globale de afaceri în domeniu din ultimii 15 ani.

În acest context, participanții la manifestarea de la Cannes vor discuta în special despre influența internetului, dar și despre problema drepturilor de autor, subiect ceva fi analizat luni, în ultima zi a târgului, în prezența vicepreședintelui Comisiei Europene Andrus Ansip, comisar european pentru piața unică digitală.

Paralel cu târgul, aflat la cea de-a 49-a ediție, se va desfășura așa-numitul MidemLab, o competiție organizată pentru a opta oară, pentru a încuraja performanța în rândul firmelor recent înființate din domeniu.

Totodată, va avea loc un mare număr de concerte în aer liber, noutate posibilă după ce s-a decis ca Midem-ul să aibă loc la începutul verii.

Țara invitată a ediției din 2015 este Armenia, cu prilejul comemorării a o sută de ani de la genocidul armean. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: midemfestival.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata