Consecinţele crizei financiare sunt extrem de complexe

Criza financiara actuala va avea consecinte asupra lumii la fel de complexe precum cele ale caderii zidului Berlinului si a comunismului in 1989, a estimat ministrul german de Finante, Wolfgang Schäuble, intr-un interviu publicat duminica, transmite AFP.

“Sunt absolut convins ca actuala criza financiara va schimba lumea la fel de profund precum caderea zidului Berlinului”, a declarat ministrul pentru ziarul Bild am Sonntag. “Echilibrul intre America, Asia si Europa se modifica destul de mult. Iar aceasta evolutie este departe de a ajunge la final. Economia reia cresterea in mod corecť, a adaugat ministrul german de Finante.

El a facut apel la bancile germane sa recurga la ajutoarele puse la dispozitie de stat prin fondurile de salvare ale bancilor, pentru a-si consolida capitalul propriu si a putea oferi mai multe credite intreprinderilor. “Nu pot decât sa fac apel la institutiile bancare sa accepte fondurile de salvare pentru banci”, a declarat el. Întrebat cu privire la viitorul producatorului auto Opel, Wolfgang Schäuble a apreciat ca General Motors trebuie “sa faca lumina” cu privire la planul de restructurare.

Citeste si:  Fixaţia Bulgariei de a adera la zona euro o condamnă la recesiune

“Am auzit zilele acestea ca GM nu are nevoie de bani publici pentru Opel. Nu pot sa spun decât: cu atât mai bine!”, a spus Schäuble. Însa “multe intrebari ramân fara raspuns”, a adaugat el, subliniind “marea responsabilitate pe care GM o are fata de angajatii Opel, regiunile implicate si intreaga tara”. Cele patru uzine ale Opel din Germania au 25.000 de angajati, adica jumatate din efectivele GM Europa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner