Coreea de Sud spune că vaccinurile AstraZeneca și Pfizer împotriva COVID19 sunt eficiente 87% după prima doză

13

O doză de vaccinCOVID-19 de la AstraZeneca Plc și Pfizer a fost eficientă în procent de 86,6% în prevenirea infecțiilor la persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste, au arătat miercuri datele din lumea reală publicate de Coreea de Sud.

Datele Agenției de Control și Prevenire a Bolilor din Coreea (KDCA) au arătat că vaccinul Pfizer, dezvoltat în comun cu BioNTech, a fost eficient cu 89,7% în prevenirea infecției la cel puțin două săptămâni după administrarea primei doze, în timp ce vaccinul cu AstraZeneca a fost de 86,0%.

Analiza sa se bazează pe mai mult de 3,5 milioane de oameni din Coreea de Sud cu vârsta de 60 de ani și peste, timp de două luni începând cu 26 februarie și a inclus 521.133 de persoane care au primit o primă doză fie cu Pfizer, fie cu AstraZeneca.

Au existat 1.237 de cazuri COVID-19 în date și doar 29 au fost din grupul vaccinat, a spus KDCA.
„Se arată că ambele vaccinuri oferă o protecție ridicată împotriva bolii după prima doză. Oamenii ar trebui să primească vaccinări complete conform programului recomandat, deoarece rata de protecție va crește mai mult după o a doua doză”, a spus acesta.

Descoperirile vin în timp ce Coreea de Sud încearcă să creeze participarea la procesul de imunizare după ce rapoartele despre potențiale probleme de siguranță au descurajat unii oameni să se vaccineze.

„Aproximativ 95% dintre persoanele care au murit din cauza coronavirusului în țara noastră au fost cetățeni în vârstă de 60 de ani sau mai mult, iar vaccinurile vor reduce semnificativ riscurile pentru acei oameni”, a declarat miercuri oficialul ministerului sănătății, Yoon Tae-ho.

Yoon a spus că posibilitatea apariției efectelor secundare, inclusiv a coagulării sângelui, este „extrem de scăzută” și sunt în general vindecabile.
Coreea de Sud a vaccinat până acum 6,7% din populația sa de 52 de milioane, dar și-a stabilit o țintă ambițioasă de a vaccina 70% din populația sa până în septembrie și de a atinge imunitatea în țară până în noiembrie.

Începând de miercuri, sud-coreenii care sunt complet vaccinați și prezintă un test negativ COVID-19 și nu prezintă simptome vor fi scutiți de carantina obligatorie de două săptămâni la întoarcerea lor din călătoriile de peste mări, pentru a încuraja mai multe vaccinări.

KDCA a raportat 676 de noi cazuri COVID-19 marți la miezul nopții, ceea ce a dus la infecțiile totale ale țării la 124.945, cu 1.847 de decese.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata