Criticul de la Kremlin, Alexei Navalny a fost mutat în afara Moscovei, pentru a-și ispăși pedeapsa cu închisoarea

Criticul de la Kremlin, Alexei Navalny, a fost transferat într-o colonie penală din afara Moscovei pentru a-și ispăși pedeapsa cu închisoarea, a declarat duminică o comisie publică, la câteva săptămâni după ce s-a întors în Rusia după ce a fost otrăvit.
Locația lui Navalny era necunoscută de joi, când aliații săi au aflat că a fost transferat dintr-una dintre cele mai infame închisori din Moscova într-o locație nedezvăluită.

Navalny, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat la întoarcerea sa din Germania luna trecută și a fost condamnat la mai mult de doi ani și jumătate pentru încălcări condiționate, despre care a spus că au fost politice.

El a fost transferat într-o colonie penală din regiunea Vladimir, Comisia publică de monitorizare a Moscovei care apără drepturile deținuților și are acces la persoanele aflate în custodie, a declarat pe site-ul său.

Agenția de știri de stat TASS a precizat că Navalny își va îndeplini sentința în colonia penală numărul 2 din orașul Pokrov, la aproximativ 100 km (60 mile) est de Moscova.

Imaginile Reuters au arătat clădiri gri metalice în spatele unui gard gri și sârmă ghimpată în interiorul coloniei, precum și cupolele aurii ale unei biserici. Un gardian de la poartă le-a cerut reporterilor să păstreze o distanță de cel puțin 100 de metri (metri) dacă doresc să o filmeze.
Ruslan Vakhapov, un activist local al grupului pentru drepturile prizonierilor, încarcerat Rusia, a descris condițiile ca fiind deosebit de severe.

„Pe scurt, este o colonie proastă”, a spus Ruslan Vakhapov la Reuters prin telefon.

Mulți prizonieri cooperează cu administrația coloniei și îi ajută să controleze îndeaproape ceilalți deținuți, abuzându-i dacă încalcă un program zilnic strict, a spus Vakhapov.

„Dacă este nevoie să-l împiedice pe Navalny să comunice cu alții, nimeni nu ar vorbi cu el”, a spus activistul.

„(Dacă se întâmplă ceva), el nu ar putea cere ajutor până nu va sosi avocatul său”, a adăugat el.

Un ofițer de serviciu care a sunat la închisoare a refuzat să răspundă la întrebări despre Navalny.

Navalny va fi pus în carantină ca măsură de precauție împotriva răspândirii coronavirusului înainte de a se alătura altor prizonieri din colonie, a declarat comisia de monitorizare, potrivit agenției de știri RIA.

Anterior, duminică, un aliat al lui Navalny, Leonid Volkov, a cerut pe Twitter ca autoritățile să ofere informații oficiale despre locul său și accesul acestuia la avocații săi.

Navalny, cel mai proeminent critic al președintelui Vladimir Putin, a suferit o otrăvire aproape fatală în Siberia în august cu ceea ce multe națiuni occidentale au spus că este un agent sub acoperire. Navalny îl acuză pe Putin că a ordonat tentativa sa de crimă.

Putin a respins acest lucru, susținând că Navalny face parte dintr-o campanie de trucuri murdare susținute de SUA pentru a-l discredita.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata