Directorul metroului din Moscova, demis după accidentul soldat cu 22 de morţi

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat marți, 22 iulie, demiterea directorului de la metroul din capitala rusă după accidentul de săptămâna trecută soldat cu 22 de morți.

‘Directorul Metroului din Moscova, Ivan Besedin, a fost demis din funcție’, a declarat Sobianin, citat de ITAR-TASS. El va fi înlocuit de Dmitri Pegov, până acum director al Serviciului trenurilor de mare viteză în cadrul RZD, compania Căilor Ferate Ruse.

Potrivit primarului Sobianin, Dmitri Pegov va avea sarcina de a ‘recâștiga încrederea moscoviților în funcționarea metrolului (…) și de a dovedi că metroul din Moscova este încă cel mai sigur din lume’.

‘Ceea ce s-a petrecut pe linia Arbatsko-Pokrovskaia este o tragedie care a șters munca enormă care a fost realizată de metroul din Moscova în ultimii ani’, a mai declarat Sobianin.

Noul director a dat asigurări că prioritatea este acum ‘verificarea infrastructurii, a procedeelor tehnice care sunt în prezent utilizate, precum și a tuturor stațiilor și tunelurilor’.

O garnitură de tren a deraiat marțea trecută, la o oră de vârf, în secțiunea dintre stațiile ‘Park Pobedî’ (‘Parcul Victoriei’) și ‘Slavianski bulivar’ (‘Bulevardul Slav’), atunci când trenul se îndrepta din centrul Moscovei spre suburbii, provocând moartea a 22 de pasageri. Doi suspecți au fost reținuți în urma acestui accident, considerat cel mai grav din istoria de 79 de ani a metroului moscovit.

Deschis în 1935, în timpul lui Stalin, metroul din Moscova, cu multe stații ce reprezintă adevărate bijuterii arhitecturale, revendică astăzi unul din cele mai ridicate fluxuri de pasageri din lume, cu circa 9 milioane de persoane transportate zilnic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata