Accidente rutiere petrecute pe teritoriul Ungariei în care au fost implicaţi cetăţeni români – cronologie

Cinci cetățeni români, între care și un copil, și-au pierdut viața, duminică, 8 iunie 2014, într-un grav accident rutier produs în nord-estul Ungariei, informează ediția on-line a cotidianului ungar Nepszabadsag, care preia agenția MTI.

O purtătoare de cuvânt a poliției locale a precizat că românii călătoreau într-un autoturism cu numere de înmatriculare poloneze, care din motive încă nestabilite a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune cu un autobuz și cu un microbuz.

Accidentul s-a produs în localitatea Gyortelek. Alte patru persoane aflate în autobuz, înmatriculat în România, și una aflată în microbuz au fost rănite. Un responsabil al serviciilor regionale de salvare a menționat că ”nu a existat nicio șansă” ca românii să fie salvați.

Șoseaua din Gyortelek unde s-a produs accidentul a fost închisă pentru mai multe ore.

***

În ultimii ani, în mai multe accidente rutiere petrecute pe teritoriul Ungariei au fost implicați cetățeni români.

La 7 februarie 2014, un autocar înmatriculat în România a fost implicat într-un accident rutier pe autostrada M6 din sudul Ungariei, lângă localitatea Mohacs, 22 de pasageri fiind răniți.

Autocarul a plecat de la Băile Homorod și avea ca destinație localitatea Pecs, din Ungaria. Conform datelor transmise la Departamentul pentru Situații de Urgență de echipa consulară aflată în Ungaria și a verificărilor efectuate asupra cetățeniei persoanelor aflate în autocar a rezultat că, din cei 22 de răniți, numai 3 erau români. Cei trei români răniți, doi adulți și un minor, nu au prezentat leziuni grave, care să le pună viața în pericol.

La 1 septembrie 2013, o persoană a murit și două au fost rănite într-un accident produs pe raza localității Siofok, județul Somogy, Ungaria. Autoturismul condus de un cetățean român circula pe autostrada M7, în direcția Budapesta—Slovenia, când a intrat frontal într-un camion care circula regulamentar. Șoferul nu a fost rănit, însă, în autoturism se aflau alți trei cetățeni români, dintre care unul a decedat iar ceilalți doi au fost răniți.

La 1 septembrie 2013, patru cetățeni români au fost implicați într-un accident grav pe teritoriul Ungariei, autoturismul condus de un cetățean român circula pe autostrada M43, în direcția Szeged — Mako, când șoferul a adormit la volan și a intrat pe contrasens, rupând parapeții și oprindu-se în șanț. În autoturism mai erau alți trei cetățeni români, care au fost transportați la spital, cu leziuni foarte grave.

La 30 august 2013, trei persoane și-au pierdut viața și alte 18 au fost rănite în Ungaria, într-un grav accident în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care și un microbuz cu număr de înmatriculare românesc. Accidentul s-a produs pe autostrada M5, pe direcția Budapesta. 11 persoane rănite au fost aduse la București în cursul nopții cu un avion militar. Patru dintre răniții aduși au fost transportați la Spitalul de Urgență Floreasca, patru la Spitalul Universitar și trei la Bagdasar Arseni.

La 14 martie 2013, doi cetățeni români au suferit răni minore într-un accident auto produs pe autostrada M7 din Ungaria. Aceștia nu au necesitat internarea.

La 6 ianuarie 2013, un bebeluș de șase luni și patru adulți, între care doi cetățeni români și alți doi cu dublă cetățenie, ungară și română, și-au pierdut viața în urma coliziunii mașinii în care se aflau cu un autovehicul SUV înmatriculat în Franța și care era condus de un cetățean din Republica Moldova, în apropiere de orașul Karcag, în estul Ungariei.

La 30 iulie 2012, patru români au fost grav răniți și alți doi au suferit răni ușoare, după ce microbuzul în care aceștia călătoreau a intrat în coliziune cu o altă mașină, în apropierea orașului Kecskemet din centrul Ungariei.

La 23 iunie 2012, patru români și-au pierdut viața și alți patru au fost răniți într-un accident produs pe autostrada M1 din nordul Ungariei, după ce microbuzul în care se aflau a intrat în coliziune cu un autocamion înmatriculat tot în România.

La 23 martie 2012, un român a murit în nord-estul Ungariei, între localitățile Szamosbecs și Patyod, după ce a dat peste el un camion cu număr de înmatriculare de România. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata