După cafea, Italia lansează „îngheţata în aşteptare”

Sute de comercianți de înghețată din Italia vor propune toată luna august clienților lor să lase o înghețată ‘în așteptare’, reluând tradiția napolitană a ‘cafelei în așteptare’, care este plătită în avans pentru cineva care nu și-o permite, informează France Presse.

Ideea unei luni de ‘înghețată în așteptare’ a fost lansată de asociația Salvamamme, angajată de ani în sprijinirea familiilor defavorizate, pentru ‘a implica Italia în ceva pozitiv, pentru a da un semn de încredere și afecțiune între familii’, a declarat președinta sa, Maria Grazia Passeri.

Entuziasmul cu care a fost întâmpinată ideea i-a depășit speranțele, odată cu disponibilitatea manifestată de sute de magazine cu înghețată, patiserii și baruri din toată Italia.

Principiul este simplu: un client cumpără o înghețată dar plătește două, cea de-a doua rămânând ‘în așteptare’, până când o persoană care are nevoie beneficiază de ea gratuit.

Acest vechi obicei napolitan se bazează pe încrederea dintre donator, care nu-l va cunoaște pe beneficiarul gestului său, și comerciant, care este liber să decidă cui va oferi înghețata: un copil defavorizat, o persoană în vârstă singură etc. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata