Dustin Hoffman: Filmul este în cel mai nefast moment al său din ultimii cincizeci de ani

Cinematografia se află în prezent în cel mai nefast moment al său din ultimii cincizeci de ani, a declarat recent într-un interviu pentru un cotidian britanic actorul american Dustin Hoffman, de două ori câștigător al premiului Oscar, scrie The Hollywood Reporter.

Hoffman identifică problemele cinematografiei în presiunea exercitată asupra regizorilor de a filma cât mai repede pentru a avea costuri cât mai mici de producție, iar această presiune nu exista acum câteva zeci de ani când actorul și-a început cariera.

‘Cred că în acest moment televiziunea se află în cel mai bun moment al său de la înființare, în schimb filmul se află în cel mai nefast moment al său, în ultimii cincizeci de ani de când lucrez în acest domeniu’, a spus actorul Dustin Hoffman.

Este greu de crezut în aceste zile că poți să faci treabă bună cu un buget mic, a mai spus Hoffman, aducând ca exemplu filmul The Graduate, care este încă vizionat de public, dar la al cărui scenariu s-a lucrat trei ani de zile, a beneficiat de un regizor excepțional și de o distribuție de excepție, însă este un film mic și filmările au durat 100 de zile.

Producția britanică ‘Quartet’ (2012) reprezintă debutul regizoral al lui Hoffman, însă actorul a declarat că pentru moment nu a găsit un alt proiect în care să se implice ca regizor.

‘Sunt atent la toate propunerile pe care le primesc, însă nu primesc atât de multe care să vizeze regia pentru că nu cred că are de-a face cu faptul dacă ești bun sau nu, ci mai degrabă este vorba dacă filmele pe care le faci pot produce bani sau nu’, a subliniat Hoffman, în vârstă de 77 de ani, câștigător al Oscarului pentru cel mai bun actor în 1980 și 1989.

Hoffman, care a împrumutat vocea sa personajului Shifu din franciza ‘Kung Fu Panda’, face parte alături de Angelina Jolie și Jack Black din distribuția ‘Kung Fu: Panda 3’, ce va avea premiera în ianuarie 2016. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata