Europa se va prăbuşi „în curând sau niciodată”, anticipează un afacerist american

Dacă nu vom asista la o capitulare totală în Europa în următoarele două zile, s-ar putea ca investitorii americani să fie nevoiţi să admită faptul că bătrânul continent traversează un impas ‘şi nimic mai mult’, a afirmat miercuri, 19 mai, cunoscutul afacerist şi prezentator al postului CNBC Jim Cramer.

Pentru că repercusiunile aşteptărilor unui colaps, care au alimentat negativismul de pe pieţele americane şi au condus la scăderea valorii acţiunilor, nu mai pot continua prea mult fără ca acest colaps să aibă într-adevăr loc, a explicat el.

Cramer a afirmat în emisiunea Stop Trading! că îngrijorările legate de datoria Europei au condus la scăderea indicatorului de piaţă P/E /price to earnings ratio/ la asemenea niveluri încât acestea ar fi justificate numai de un incident de tipul Lehman Brothers.

Dacă acest incident va întârzia să aibă loc, investitorii americani vor fi nevoiţi să se obişnuiască cu o Europă care se simte cam rău, dar nu mai mult. O Europă unde domneşte austeritatea, afacerile merg mai încet, iar euro îşi continuă parcursul descendent.

Cu toate acestea, până în prezent, nimic din ceea ce a văzut Cramer nu pare să justifice, în opinia sa, scăderile ‘dramatice’ ale nivelurilor PE. ‘Trebuie să se întâmple ceva rău în curând’, a afirmat Cramer. ‘Dacă nu, piaţa americană va creşte’, a conchis Cramer, care are propriul său show de televiziune la CNBC – Mad Money.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata