FIFA: Blatter afirmă că acuzaţiile de corupţie la adresa sa au fost retrase

Președintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, a afirmat că Federația Internațională de Fotbal a abandonat o parte dintre acuzații, între care și cea de „corupție”, aduse la adresa sa în afacerea privind plata sumei de 1,8 milioane de euro către Michel Platini.

Într-un interviu publicat duminică de ziarul elvețian Blick, Blatter s-a referit de la audierea sa de joi, în fața președintelui Camerei de judecată a Comisiei de Etică a FIFA, Hans-Joachim Eckert. „În special judecătorul Eckert a fost foarte corect și mi-a spus de la început: Acuzațiile de corupție au fost retrase”.

Dacă într-adevăr Blatter nu mai este acuzat de corupție, el va trebui să răspundă, în schimb, pentru proastă gestionare, conflict de interesate sau chiar falsificare de conturi.

Blatter a fost suspendat provizoriu pentru 90 de zile, până la 5 ianuarie, de către Comisia de Etică a FIFA pentru „proastă gestionare și corupție”, în urma plății de 1,8 milioane euro către Michel Platini, în 2011, pentru munca de consilier al lui Blatter, încheiată în 2002, fără să existe însă un contract scris.

Elvețianul va trebui să dea, totodată, explicații în legătură cu un contract presupus păgubos pentru FIFA, referitor la drepturile de televizare pentru Cupele Mondiale din 2010 și 2014.

„La finalul audierii am avut sentimentul că justiția va prevala”, a precizat Blatter, în timp ce judecata de fond este așteptată pentru luni, în cazul său și al lui Platini.

Justiția internă a FIFA l-a audiat pe Sepp Blatter joi timp de opt ore, în timp ce avocații lui Michel Platini au răspuns întrebărilor timp de nouă ore.

Elvețianul este urmărit, de asemenea, de justiția din țara sa în cele două dosare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata