Fiole cu virusul variolei, descoperite într-un laborator din SUA

19

Oamenii de știință americani au descoperit într-un laborator public din apropiere de Washington fiole care conțin virusul variolei și despre care se crede că datează din anii 1950, a informat marți Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, potrivit EFE.

Boala a fost considerată eradicată oficial în 1980 și pentru prima dată au fost localizate mostre neînregistrate ale virusului.

‘Fiolele par să dateze din anii 50. După descoperirea lor, au fost puse imediat în siguranță’ într-un container al laboratorului din Bethesda, statul Maryland, în apropiere de Washington, unde au fost descoperite la 1 iulie, potrivit autorităților.

Fiolele se aflau într-o secție de depozitare neutilizată a unui laborator al Institutului Național de Sănătate (NIH) din Bethesda.

Potrivit CDC, nu există dovezi că ar fi fost deschisă vreuna dintre cele etichetate ‘variolă’, iar personalul pentru biosecuritate nu a identificat vreun risc de expunere la infecții pentru lucrătorii laboratorului sau pentru populație.

Fiolele au fost transportate la 7 iulie la un laborator al CDC din Atlanta (Georgia). CDC a informat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în legătură cu această descoperire. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata