Urmărit de ziarişti, Nakamoto neagă acuzaţia că ar fi creatorul monedei virtuale bitcoin

Nu s-a lămurit încă misterul din jurul monedei virtuale bitcoin. Dorian S. Nakamoto, sexagenarul americano-japonez identificat de Newsweek drept creatorul celebrei monede electronice, a dezminţit categoric informaţia că ar fi creatorul bitcoin, scrie 20minutes.fr.

El a făcut declaraţii pentru agenţia AP după o zi în care a fost urmărit de ziarişti prin oraşul Los Angeles. Nakamoto afirmă că a auzit prima oară de bitcoin acum trei săptămâni, când fiul său a fost contactat de o ziaristă de la Newsweek. Potrivit AP, el dezminte ‘ferm’ că ar fi la originea monedei electronice create în 2009, care se bazează pe algoritmi matematici complecşi.

Revista Newsweek nu aduce dovezi directe în sprijinul afirmaţiilor sale. Potrivit ziaristei, Nakamoto şi-a recunoscut rolul în mod ‘tacit’ spunând: ‘De multă vreme nu mai sunt implicat (în bitcoin — n.r.) şi nu pot vorbi despre acest lucru. Am trecut ştafeta altora. Ei se ocupă acum, iar eu nu mai mai nicio legătură’ cu ei.

Potrivit AP, Nakamoto nu a declarat niciodată că este implicat în bitcoin, ci ar fi vrut să spună doar că nu mai este inginer. Chiar dacă locuieşte de la zece ani în Statele Unite, s-ar putea ca engleza lui să fie cauza neînţelegerii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata