Flacăra olimpică a fost stinsă – Jocurile Olimpice de la Soci au fost declarate închise

17

Flacăra olimpică a fost stinsă la Soci, în Parcul Olimpic, duminică, la ora locală 22,15 (20,15 la Bucureşti), după discursul preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, care a anunţat încheierea ediţiei a 22-a a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Ceremonia de închidere a debutat într-o notă umoristică, cu un apropo la ezitarea tehnică din cadrul ceremoniei de deschidere, când unul dintre cercurile olimpice nu s-a deschis.

Primul tabloul al ceremoniei de duminică ”Cer şi mare” a adus multe râsete în Stadionul Olimpic Fişt, când sutele de dansatori echipaţi în formă de oglinzi au format inelele olimpice, cu excepţia unuia, cel ratat la ceremonia de deschidere. Spectatorii au aplaudat furtunos ideea.

Rusia a ocupat primul loc în clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, după 16 zile de competiţii şi 98 de finale. Rusia a avut 13 medalii de aur, 11 de argint şi 9 de bronz, fiind urmată Norvegia (11-5-10), Canada (10-10-5), SUA (9-7-12) etc.

Locul 17, ocupat de echipajele feminin, respectiv masculin de bob-2, a fost cea mai bună clasare pentru sportivii români la Jocurile Olimpice de la Soci. România a deplasat la Soci o delegaţie de 24 de sportivi, care au concurat la 8 discipline (schi alpin, schi fond, biatlon, sărituri cu schiurile, patinaj artistic, bob, sanie şi skeleton).

Ediţia următoare a Jocurilor Olimpice de iarnă va fi găzduită de oraşul sud-coreean PyeongChang în 2018.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata