Fotbal – CM 2014: Belgia învinge Coreea de Sud cu 1-0 şi câştigă grupa cu maximum de puncte

Echipa Belgiei a învins Coreea de Sud cu scorul de 1-0 (0-0), joi, pe ”Arena Corinthians” din Sao Paulo, și a câștigat cu maximum de puncte Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie).

Deși a jucat fără vedetele Witsel, De Bruyne, Lukaku și Hazard (intrat pe final), Belgia s-a impus chiar și în zece oameni, prin golul lui Jan Vertonghen (78). În optimi, Belgia va înfrunta formația Statelor Unite, ocupanta locului doi în Grupa G.

Jocul a fost alert încă de la debut, asiaticii încercând să joace ofensiv, dar astfel au oferit spații belgienilor, care au încercat să profite de ele.

Kim Young-gwon a semnat prima ocazie a meciului (10), dar șutul său a trecut peste poarta lui Courtois.

Belgienii au avut o posesie mai bună cu trecerea timpului și Mertens a avut o ocazie imensă de a deschide scorul, în minutul 25, când a rămas singur cu portarul la 8 metri, dar a tras peste poartă.

Coreea de Sud a trecut și ea pe lângă deschiderea scorului (30), dar Defour și apoi portarul Courtois au salvat golul la mingile trimise de Ki.

Același Mertens a creat pericol la poarta lui Kim Seung-gyu, care a respins de sub transversală (36) lovitura liberă executată de jucătorul lui Napoli, care în minutul 42 a tras de la distanță fără probleme de data aceasta pentru goalkeeper.

Belgienii au rămas în zece oameni în finalul primei reprize, după ce Defour a fost eliminat pentru o intrare dură la un duel la mijlocul terenului.

Coreenii au atacat tot mai insistent în repriza secundă, având chiar și o bară, prin Ki (59), dar reduta belgiană a rezistat.

Belgia a reușit să dea lovitura în minutul 78, după o gafă a apărării asiatice: Origi a tras la poartă, goalkeeperul a respins în față, iar Vertonghen, din poziție suspectă de ofsaid, a reluat în plasă: 0-1.

Hazard (90) și Lee Yong (90) au trecut pe lângă gol, dar cei doi portari au salvat situația și echipa lui Hong Myung-bo a părăsit competiția cu un singur punct, luat Rusiei cu șansă, după o gafă de portar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata