Fragmente de dinţi de dinozaur, vechi de 81 de milioane de ani, descoperite la Nagasaki

19

O echipă de cercetători niponi a anunțat luni, 7 iulie, descoperirea, în prefectura Nagasaki, a trei fragmente de dinți fosilizați de dinozaur, vechi de 81 de milioane de ani, datând din perioada Cretacicului Superior, transmite luni agenția Kyodo.

Echipa comună de cercetători de la Muzeul dinozaurilor din prefectura Fukui și din consiliul profesoral al orașului Nagasaki a declarat că unul dintre fragmente provine de la un Ankylosaur, dinozauri ierbivori acoperiți de o armură osoasă și cu o lungime estimată la 5-8 metri. Fragmentul de dinte, de 10 / 9 milimetri, reprezintă cea de-a patra descoperire a unor rămășițe fosilizate de Ankylosaur pe teritoriul Japoniei, după cele din prefecturile Hokkaido, Hyogo și Kumamoto, potrivit echipei de cercetători.

Celelalte două fragmente de dinți descoperite provin de la dinozauri carnivori neidentificați.

Descoperirea a mai mult de o fosilă din același strat de sediment este rară, spune Kazunori Miyata, custode la muzeul din Fukui, adăugând că ‘prefectura Nagasaki poate fi un centru pentru studierea fosilelor în Japonia’‘.

Cele trei fragmente vor fi expuse la Nagasaki pentru trei zile, începând de marți, și la muzeul Fukui din 4 august până la jumătatea lunii septembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata