GAMING: Wolfenstein – The New Order

La 20 mai 2014, este programată lansarea jocului Wolfenstein: The New Order. Titlul, dezvoltat de MachineGames şi publicat de Bethesda Softworks. Este disponibil pentru platformele Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 şi Xbox One.

The New Order este cel de-al nouălea episod al seriei Wolfenstein, începute în 1992. Totodată, este primul ce nu este produs de id Software, chiar dacă jocul rulează tot pe motorul grafic id Tech 5.

Primul lucru pe care gamerii trebuie să-l ştie despre acest titlu este că va conţine doar campania single-player, lucru oarecum neobişnuit pentru un First Person Shooter de calibru, care încorporează, de obicei, şi secţiunea de multi-player.

O importantă noutate de game-play adusă de Wolfenstein 2014 este sistemul de refacere al energiei personajului. Astfel, ”sănătatea” sa este măsurată de doi indicatori, care se pot regenera, însă dacă unul din ei a ajuns la zero, atunci se impune folosirea unei truse medicale, numite ”health pack”. Similitudini, din acest punct de vedere, se pot face cu jocuri precum ”The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay” şi ”Resistance: Fall of Man”.

În plus, jucătorul are acces la un impresionant arsenal, poate folosi simultan două arme şi are la dispoziţie o multitudine de mişcări ce îi permit să se furişeze şi să folosească eficient mediul înconjurător pentru camuflare şi mascare.

Unele arme au trăsături speciale, cea cu laser putând fi folosită şi pentru a tăia diverse obiecte şi obstacole. Anumite porţiuni din planşele de joc vor putea fi distruse în mare parte.

Citeste si:  Charlie Hebdo va aduna peste 10 milioane de euro din vânzări şi donaţii după atentatul de săptămâna trecută

Acţiunea jocului se petrece în anul 1960, într-o lume fictivă în care naziştii câştigă cel de-Al Doilea Război Mondial. În aceste crunte condiţii, îi revine protagonistului principal, William Blazkowicz, sarcina, aparent imposibilă, de a lansat de unul singur o contra-ofensivă pentru salvarea întregii lumi. Firul narativ al jocului este plasat în Europa, iar misiunea jucătorului este de a se infiltra în bazele inamice şi de a prelua controlul asupra armelor speciale folosite de acesta.

Wolfenstein: The New Order a fost anunţat prin intermediul unui teaser trailer în mai 2013, iar un demo al jocului a fost prezentat în iunie, în cadrul E3 2013. Un nou clip de prezentare al jocului a fost lansat la 8 aprilie 2014.

Cei care au ales să comande jocul înainte de data lansării oficiale, vor primi o invitaţie la varianta beta a unui alt titlu faimos de FPS: Doom, cel mai recent episod al clasicei serii omonime, create de cei de la id Software. Un alt amănunt important este că varianta pentru Xbox 360 a jocului Wolfenstein va conţine patru discuri. Jocul va beneficia de un Day One patch pentru PlayStation 4 ce va cântări 5GB, iar cel pentru Xbox One va avea 7.3GB.

Citeste si:  Deutsche Bank nu va mai face afaceri în viitor cu Donald Trump sau cu companiile sale

Franciza Wolfenstein cuprinde 9 titluri. Primul a fost Castle Wolfenstein, apărut în 1981 pentru Apple, MS-DOS, Atari 400/800 şi Commodore 64. Jucătorul trebuia să treacă prin camerele imensului castel pentru a găsi planurile secrete de război şi apoi să evadeze cu acestea. Un foarte cunoscut şi apreciat episod a fost cel intitulat Wolfenstein 3D, lansat în mai 1992, care a adus o enormă contribuţie în popularizarea genului FPS. Un alt episod de succes a fost Return to Castle Wolfenstein, comercializat de Activision şi apărut la sfârşitul lui 2001.

Precedentul titlu al seriei a fost lansat în 2009, pentru Windows şi consolele PS3 şi Xbox 360. Numit, simplu, Wolfenstein, a fost realizat în colaborare de Raven Software şi id Software. Deşi a beneficiat atât de single player, cât şi de multiplayer, jocul a fost primit cu rezerve de către critici, care i-au acordat, în medie, nota 7 din 10.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner