Germania va pune vaccinul COVID-19 al lui Johnson & Johnson la dispoziția tuturor adulților

Germania va pune vaccinul COVID-19 al Johnson & Johnson la dispoziția tuturor adulților, a declarat luni ministrul Sănătății Jens Spahn, adăugând că vor putea primi vaccinul la sfatul unui medic.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa a susținut vaccinul lui J & J luna trecută, după ce a examinat cazurile cu o problemă rară de coagulare a sângelui la adulții americani care au primit o doză. Dar a lăsat la latitudinea statelor membre ale Uniunii Europene să decidă cum să o folosească.

Măsura Germaniei de a oferi vaccinul cu doză unică J&J urmează pe larg eliminarea restricțiilor săptămâna trecută cu privire la vaccinul AstraZeneca.

Vaccinul AstraZeneca a fost alocat persoanelor cu vârsta peste 60 de ani în urma unor rapoarte similare despre evenimente de coagulare foarte rare, dar uneori fatale, la persoanele mai tinere, cu femei afectate în mod disproporționat.

Deciziile reflectă progresul Germaniei în vaccinarea persoanelor în vârstă, a spus Spahn, adăugând că se așteaptă ca tuturor persoanelor în vârstă de 60 de ani și peste, care doreau să fie vaccinate, să li se ofere o doză până la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

Cu milioane de doze de J&J care urmează să sosească mai târziu, în al doilea trimestru al acestui an, a avut sens să facem mai largă doza disponibilă, a adăugat el.

Spahn a prognozat că 10 milioane de doze din vaccinul J&J ar trebui să sosească în Germania până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata