Godzilla vs. Kong raportează vânzări monstruoase la box-office

30

Filmul de la Hollywood Godzilla vs. Kong a stabilit un nou record global pentru filmarea din epoca pandemiei. Preluările au depășit 385 milioane de dolari (205 milioane de lire sterline) de la deschidere, în urmă cu două săptămâni.

Prezentarea puternică a venit în ciuda limitelor continue de participare în multe locuri, aducând speranță unei industrii care a fost afectată de virus.

Cei 48,5 milioane de dolari pe care i-a adus filmul în primele cinci zile din SUA au depășit debutul din weekend al filmului anterior al francizei Godzilla.

În ansamblu, filmul a câștigat peste 236 milioane de dolari în afara SUA, deși încă nu a fost deschis pe unele piețe cheie, cum ar fi Japonia, Brazilia și multe părți din vestul Europei. Mai mult de jumătate din vânzări au fost în China.

„Cifrele nu mint – este clar că publicul este pregătit să se întoarcă în siguranță la teatru și cinema și suntem încântați de rezultate”, a declarat Jeff Goldstein, președintele distribuției interne pentru producătorul Warner Bros, care a furnizat cifrele cu coproducătorul Legendary Entertainment.
Operatorii de cinema au încurajat, de asemenea, spectacolul la box-office, în ciuda faptului că filmul era disponibil pentru streaming pe serviciul HBO Max.

IMAX a raportat că peste 1.000 de filme s-au vândut la cinematografele sale, directorul executiv Rich Gelfond numind filmul un „simbol al forței durabile a experienței teatrale pentru filmele de succes”.

În SUA, Godzilla vs. Kong a raportat peste 32 de milioane de dolari pentru weekendul de deschidere – aproximativ dublu față de Wonder Woman: 1984, care anterior a avut cea mai mare deschidere a pandemiei.

În ultimele săptămâni, cinematografelor de pe piețele cheie din New York și Los Angeles le-a fost permis să se redeschidă cu limite de participare pentru prima dată de la pandemie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata