Loteria soţilor Clinton

Potrivit multora, căsătoria lor este un fel de „task force”. Nu este deci de mirare că ideea în forţă a loteriei lansate de soţiii Clinton a dat din nou prilej de discuţii. Însă acum, mai mult decât o problemă sentimentală este, de fapt, o chestiune de bani, notează ziarul ABC.

Locatarul cu numărul 42 al Casei Albe a decis să se arunce pe piaţă, oferindu-se drept premiu, pentru a onora datoriile electorale contractate de soţia sa, Hillary Clinton, în 2008, cu ocazia înfrângerii în ghinionista sa cursă pentru nominalizarea Partidului Democrat împotriva lui Barack Obama.
Mult comentata loterie a fost anunţată pe Internet, cu ajutorul poştei electronice care a trimis milioane de mesaje conţinând irezistibila ofertă de a petrece o zi de neuitat în compania celui de-al 42-lea preşedinte al SUA. ‘V-ar plăcea să vă bucuraţi de prilejul de a veni la New York şi de a petrece o zi în compania mea?’, sună mesajul.

Însă ca în atâtea alte cazuri loteria nu este altceva decât un impozit pe iluziile cetăţenilor. Iar pentru a câştiga premiul cel mare cetăţeanul trebuie să contribuie cu bani frumoşi. Potrivit explicaţiilor atribuite lui Bill Clinton: „Campania lui Hillary este încă grevată de unele datorii pe care ştiu că i-ar plăcea să fie acoperite. Puteţi să o ajutaţi azi pe Hillary pentru ultima dată? Dacă vă înscrieţi de acum şi până pe 18 mai, puteţi să petreceţi o zi în compania mea la New York”.

Contribuţiile solicitate merg, de la minimun 10 dolari (8 euro), la sume nespecificate. Potrivit ultimelor date facilitate de Comisia Federală Electorală, cifrele negre ale campaniei prezidenţiale ale lui Hillary la 1 aprilie se ridicau la 771.000 de dolari (circa 622.000 euro). Ceea ce este aproape nimic comparativ cu averea de milioane pe care a cheltuit-o în încercarea sa frustrată de a deveni prima femeie preşedinte a SUA.

Este a doua oră în decurs de un an când Bill Clinton se oferă drept premiu pentru a onora datoriile făcute de soţia lui, care din motive de exercitare a unei funcţii publice nu se poate dedica acestor activităţi.
Anterior, fostul preşedinte a fost nevoit să concureze cu alţi candidaţi oferind premii speciale, precum un sfârşit de săptămână cu doi ‘guru electorali’, James Carville şi Paul Begala. Sau chiar cu bilete de intrare la finala celebrului concurs muzical de televiziune „American Idol”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata