Medvedev promite susţinere Afganistanului în lupta cotra terorismului

17

Rusia este dispusă să ofere sprijin guvernului afgan în lupta împotriva terorismului şi pentru restabilirea păcii în ţară, i-a comunicat miercuri (18 august 2010) preşedintele rus Dmitri Medvedev omologului său Hamid Karzai.

Rusia susţine eforturile Afganistanului pentru restabilirea păcii civile. Susţinem lupta conducerii afgane contra terorismului şi suntem dispuşi să vă oferim sprijinul nostru în această direcţie”, a afirmat şeful statului rus. El a subliniat şi importanţa cooperării în lupta împotriva traficului de droguri.

Totodată, liderul de la Kremlin a felicitat poporul afgan cu Ziua restabilirii independenţei, care va fi marcată pe 19 august. La rândul său, preşedintele Afganistanului a exprimat condoleanţe în legătură cu incendiile din partea centrală şi de vest a Rusiei, care s-au soldat cu moartea a peste 50 de persoane.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev se întâlneşte la 18 august, la Soci, cu preşedinţii Afganistanului, Pakistanului şi Tadjikistanului. La summit iau parte Dmitri Medvdev, preşedintele afgan Hamid Karzai, cel pakistanez, Asif Ali Zardari, şi liderul tadjic Emomalii Rahmon.
În marja summitului, Medvedev va avea întâlniri bilaterale cu Hamid Karzai şi cu Asif Ali Zardari. Mai târziu, liderul de la Kremlin se va întâlni şi cu Emomalii Rahmon, care se va afla în Rusia într-o vizită de lucru, în perioada 18-20 august.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata