Mexic: Cel puţin un mort şi 16 răniţi într-un incendiu de proporţii pe o platformă petrolieră

Cel puțin o persoană a murit și alte 16 au fost rănite într-un incendiu pe o platformă petrolieră a companiei de stat mexicane Pemex, în largul peninsulei Yucatan (est), iar 300 de oameni au fost evacuați, potrivit unei surse de informație din cadrul companiei, informează AFP.

„Din nefericire, se confirmă decesul unui muncitor (…) Până în prezent s-au înregistrat 16 muncitori răniți, dintre care doi sunt în stare gravă„, a precizat compania într-un comunicat.

Pemex a anunțat prezența la fața locului a opt nave de pompare, în încercarea de a ține sub control acest incendiu de proporții.

„Un incendiu a izbucnit în această dimineață în zona de deshidratare și pompare a platformei Abkatun Permenente, situată în zona Sonda de Campeche”, potrivit comunicatului.

Sonda de Campeche este una dintre cele mai importante zone de extracție a petrolului mexican.

Potrivit imaginilor video difuzate de presa locală, flăcările ating mai mulți metri înălțime și un fum dens se degajă dinspre platformă.

De-a lungul anilor, alte infrastructuri ale Pemex au suferit accidente. În ianuarie 2013, o explozie la sediul companiei în Mexico s-a soldat cu moartea de 37 de persoane, iar o explozie de gaz produsă la uzina Pemex din Reynosa, în statul Tamaulipas (nord-est), s-a soldat cu moartea a 20 de persoane, în 2012. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata