Monarhia Marii Britanii păstrează tăcerea, în timp ce criza „Megxit” se dezlănțuie după un interviu bombă

Monarhia Marii Britanii a păstrat tăcerea marți, după ce Meghan și Prințul Harry au declanșat o criză susținând că un membru al familiei a făcut o remarcă rasistă despre culoarea pielii fiului lor și că ea a fost înstrăinată până la contemplarea sinuciderii.

Familia, condusă de regina Elisabeta, în vârstă de 94 de ani, se confrunta cu modul în care să răspundă la interviul TV de la Oprah Winfrey, în care Harry spunea, de asemenea, că tatăl său, moștenitorul tronului prințul Charles, îl dezamăgise.

„Cea mai gravă criză regală din 85 de ani”, s-a regăsit pe prima pagină a ziarului Daily Mirror, în timp ce coperta Daily Mail a întrebat „Ce au făcut?” și columnistul The Sun, Trevor Kavanagh, s-a întrebat dacă interviul a însemnat sfârșitul pentru regalitate.

„Cu greu ar putea fi mai dăunător familiei regale, nu în ultimul rând pentru că poate face puțin pentru a se apăra”, a spus The Times într-un articol principal sub titlul „Royal Attack”.

„Cheia supraviețuirii monarhiei de-a lungul secolelor a fost capacitatea sa de a se adapta nevoilor vremurilor. Trebuie să se adapteze din nou ”, a spus The Times.
Elizabeth, care este pe tron ​​de 69 de ani, a vrut să dureze ceva timp înainte ca palatul să răspundă, a spus o sursă regală.

Oponenții monarhiei au afirmat că acuzațiile făcute de Meghan și Harry arătau cât de putredă era instituția, deși unii susținători regali au acuzat-o pe Meghan că este o persoană care caută publicitate, cu un ochi asupra starului de la Hollywood.

Dar gravitatea afirmațiilor a ridicat întrebări incomode despre modul în care monarhia britanică, care a supraviețuit secole de revoluție care i-a răsturnat pe veri, ar putea funcționa într-o lume meritocratică.

Meghan, în vârstă de 39 de ani, a cărei mamă este neagră și tatăl alb, a spus că a fost naivă înainte de a se căsători cu Harry în 2018, dar că a ajuns să aibă gânduri sinucigașe și să ia în considerare auto-vătămarea după ce a cerut ajutor, dar nu a primit niciunul. Meghan a spus că fiului ei Archie, care împlinește doi ani în mai, i s-a refuzat titlul de prinț, deoarece există îngrijorări în familia regală „cu privire la cât de întunecată ar putea fi pielea lui când se va naște”.

Ea a refuzat să spună cine și-a exprimat astfel de îngrijorări, la fel ca Harry. Oprah Winfrey a declarat mai târziu CBS că Harry a spus că nu regina și nici soțul ei, Philip, în vârstă de 99 de ani, care este în spital de trei săptămâni, în timp ce se desfășoară criza.

Harry a spus că familia sa i-a întrerupt financiar, iar tatăl său, prințul Charles, l-a dezamăgit și a refuzat să-i accepte la un moment dat.

„Epoca deferenței, deja supusă, va dispărea odată cu trecerea ei”, a scris Kavanagh, întrebându-se dacă familia regală va supraviețui dincolo de regina larg populară.

Alții au subliniat faptul că instituția a supraviețuit crizelor din trecut, nu în ultimul rând moartea mamei lui Harry, prințesa Diana, într-un accident de mașină din Paris în 1997.

„Este, în mod evident, dăunător, deoarece orice lucru care le pătează reputația este rea”, a declarat pentru Reuters comentatorul regal Penny Junor. „Dar cred că, în general, este o instituție puternică, este o instituție bună. A servit Marea Britanie extrem de bine de-a lungul deceniilor. Sper că va supraviețui acestui lucru ”.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata